x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Clubul de Poker"

"Clubul de Poker"

de Anca Nicoleanu    |    15 Oct 2010   •   00:00
"Clubul de Poker"

"PokerStars" lansează "Clubul de Poker", un reality-show nonconformist, care va fi difuzat din 24 octombrie, la Prima TV. Gazdă va fi Andrei Gheor­ghe, iar Florin Piersic jr, Claudiu Ble­onţ, Gabriel Cotabiţă şi Gina Pistol se vor afla printre cei care se vor "lup­ta" pentru marele premiu în valoare de 10.000 de euro cash şi pentru un pa­chet de participare la un Turneu European de Poker, oferit de PokerStars.

Opinia gazdei, Andrei Gheorghe, va cântări greu în momentele decisive pentru jucători. El va fi ajutat de un juriu format din specialişti: un medic, un psiholog, un detectiv şi jucătorul profesionist PokerStars, Toni Judeţ. La televizor, oamenii or să vadă două lucruri interesante, spune Andrei: "Pe de o parte, un show, cu elementele de entertainment, cu oameni interesanţi în situaţii neobişnuite şi un joc cu care sunt poate mai puţin obişnuiţi, un joc extrem de captivant, surprinzător. Aici avem de-a face cu un poker mai nou, un poker profesionist, Texas Hold'em, în care totul se petrece mai repede, deciziile trebuie luate într-un răstimp mai scurt, tensiunea este mai mare şi, din punct de vedere televizual, este mult mai ofertant". De ce a acceptat Andrei un astfel de format? Pentru că "este o coproducţie internaţională, prima care vine cu expertiza specifică. Pe de-o parte, ai fir­ma olandeză Simpel Media care vine cu expertiza ei în reality-uri şi în show-uri de genul ăsta, iar, pe de altă parte, ai PokerStars, cel mai mare site de poker din lume, al cărui ambasador este Boris Becker. Prin urmare, aso­cie­rea mi se pare ok".

CALIFICĂRI. Orice pasionat de po­ker poate participa la acest reality-show jucând, până la 24 octombrie, în turneele organizate de pokerstars.net. Telespectatorii au astfel şan­sa de a face parte dintre cei calificaţi on­line, care vor juca în "Clubul de Po­ker". Aceştia vor întâlni vedete­le din România, care vor locui împreu­nă, 24 de ore din 24, într-un hotel de 5 stele din Bucureşti, şi vor fi supuşi unor probe inedite, în urma cărora vor acumula un punctaj. Punctele câştigate sunt transformate în bani, asigurând participarea la jocul de poker. În fie­care ediţie, persoane publice precum Florin Piersic jr, Gina Pistol, Claudiu Bleonţ, Gabriel Cotabiţă sau Bogdan Naumovici se vor strânge în jurul mesei de poker, în încercarea de a-şi adjudeca marele premiu.

"VULPEA BĂTRĂNĂ". Andrei Gheorghe îşi descrie jucătorii: "La masă, oamenii se expandează, sunt puşi sub lupe şi într-o perioadă relativ scurtă se măresc în faţa ochilor tăi. Aici îi vezi pe cei care nu ştiu să piardă, pe cei care fac orice pentru bani, pe cei cărora le place să trăiască viaţa distrându-se, pe inocenţi. Am stat foarte mult timp alături de un jucător foarte bun, Toni Judeţ, care este chiar un jucător de poker profesionist din România şi făceam analiza comportamentului. Claudiu Bleonţ încearcă să-l sperie pe Cotabiţă, dar, între timp, Cotabiţă încearcă să-l mintă pe Bleonţ. Bleonţ are foarte multe avantaje că este actor, ăştia citesc într-o formă. Dar nici Cotabiţă nu este un fraier, e pe scenă de foarte mult timp şi el ştie să disimuleze, să facă feţe şi să îţi creeze impresia că are sau că nu are. Cotabiţă e mai vulpe bătrână, dar nici  Bleonţ nu e novice".  Cotabiţă nu mai jucase poker înainte de emisiune şi deci nu cunoaş­tea regu­lile. "Pokerul e pentru oame­nii care sunt capabili să-şi escamoteze emoţiile mai bine decât o fac eu, pentru oameni care nu se implică în joc aşa cum fac eu. Pentru mine este un consum energetic şi psihic mult prea mare", spune el.

×
Subiecte în articol: mass-media