x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNA a interzis trei spoturi publicitare

CNA a interzis trei spoturi publicitare

24 Sep 2015   •   16:05
CNA a interzis trei spoturi publicitare
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Consiliul Naţional al Audiovizualului a oprit de la difuzare în forma actuală trei spoturi publicitare TV, prin decizii de intrare în legalitate luate în şedinţa de joi, pe motiv că sunt încălcate diferite prevederi ale legislaţiei audiovizualului.

Membrii CNA au hotărât că spotul la îngheţata "Corso" nu respectă prevederi potrivit cărora în publicitatea pentru alimente adresată minorilor este interzisă folosirea celebrităţilor, personalităţilor sau medicilor, respectiv publicitatea la alimente adresată minorilor este definită în conformitate cu codul de autoreglementare al Consiliului Român pentru Publicitate, depozitar al Codului etic pentru publicitatea adresată copiilor referitoare la produse alimentare.

De asemenea, membrii CNA au stabilit că spotul la salamul "Fox" încalcă prevederi conform cărora comunicările comerciale audiovizuale trebuie să nu provoace nicio daună morală, fizică sau mentală minorilor şi în special să nu încurajeze în mod direct minorii să îşi convingă părinţii sau alte persoane să cumpere bunurile ori serviciile care fac obiectul publicităţii.

Nu în ultimul rând, spotul la vinul "Sânge de taur" a fost oprit de la difuzare în forma actuală deoarece nu respectă prevederi potrivit cărora nu se vor atribui alimentelor proprietăţi pe care acestea nu le posedă. AGERPRES

×