x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANM ar putea prelungi CODUL GALBEN până duminică. Ce regiuni sunt vizate

ANM ar putea prelungi CODUL GALBEN până duminică. Ce regiuni sunt vizate

25 Ian 2013   •   23:54
ANM ar putea prelungi CODUL GALBEN până duminică. Ce regiuni sunt vizate
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Administraţia Naţională de Meteorologie va analiza posibilitatea prelungirii codului galben de viscol şi ninsori şi după ora 14.00 a zilei de sâmbătă, până în prima parte a zilei de duminică.

Directorul general al ANM, Floriana Georgescu, a anunţat, vineri seara, la comandamentul de iarnă de la Palarul Victoria, că, potrivit ultimelor date, ninsorile prevăzute cu începere de sâmbătă, ora 04.00, în zona de sud, ar putea întârzia puţin.

"Conform ultimelor materiale, este posibil ca precipitaţiile să înceapă puţin mai târziu, adică spre dimineaţa zilei de mâine. Vor fi afectate la început judeţele din Lunca Dunării, din sudul Olteniei şi al Munteniei, pentru ca, treptat, aria ninsorilor să cuprindă cea mai mare a Munteniei, Dobrogea şi să se întindă din nou ninsorea spre judeţele Galaţi şi Vrancea. În prima parte a zilei de mâine, este destul de probabil să prelungim codul galben sau să-l menţinem, vom vedea cât de intense vor fi fenomenele, probabil cu restrângerea zonei afectate. Probabil în după amiaza zilei de mâine, ninsorile şi viscolul se vor mai semnala pe partea de est a Munteniei, Dobrogea şi Moldova, sperăm noi la cote mai reduse", a spus Floriana Georgescu, citată de mediafax.ro.

Ea a adăugat că fenomenele meteo vor fi diminuate, dar vor continua să se manifeste pe partea est a ţării până la jumătatea zilei de duminică, iar dincolo de această perioadă nu se anticipează ca fenomenele să se mai agraveze dincolo de pragul codului galben.

Meteorologii au prelungit codul galben de ninsoare şi viscol pentru Bucureşti şi 27 de judeţe din nordul, estul şi sudul ţării, avertizarea fiind valabilă până sâmbătă, la ora 14.00. 

×
Subiecte în articol: cod galben viscol ninsoare