x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod portocaliu de ninsori abundente pentru Bucureşti şi 20 de judeţe din jumătatea sudică (VIDEO)

Cod portocaliu de ninsori abundente pentru Bucureşti şi 20 de judeţe din jumătatea sudică (VIDEO)

11 Feb 2012   •   09:51
Cod portocaliu de ninsori abundente pentru Bucureşti şi 20 de judeţe din jumătatea sudică (VIDEO)

ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare abundenta pentru Bucuresti si alte 20 de judete din jumatatea de sud a tarii. Avertizarea intra in vigoare duminica la ora 18 si este valabila pana marti, la pranz. ANM a anuntat ca in aceste regiuni va ninge abundent, stratul de zapada nou depus fiind de 50 de centimetri.

In intervalul 12 februarie ora 18 - 13 februarie ora 12, in toate judetele din Muntenia, precum si in judetele: Galati, Vrancea, Covasna, Timis si Hunedoara, dar si in zona de munte a judetelor Brasov si Sibiu va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 40 - 50 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

In regiunile sudice, ninsori si unele intensificari ale vantului vor fi si in cursul zilei de sambata, 11 februarie, precum si in prima parte a zilei de duminica, 12 februarie, insa intensitatea acestora va fi redusa.

In intervalul: 13 februarie ora 12 - 14 februarie ora 02, va ninge abundent in partea de sud si sud-est a tarii, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 55 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 cm si izolat 50 cm. In judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara si Timis va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 30 - 40 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

In zona litoralului si a Deltei Dunarii vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

In intervalul 14 februarie ora 02 - 14 februarie ora 14, va ninge abundent in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 60 -70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 cm. Tot in acest interval de 12 ore, in judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt si Valcea va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 30 - 40 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

×