x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codul Penal - Solutii pentru condamnatii fugari

Codul Penal - Solutii pentru condamnatii fugari

19 Aug 2005   •   00:00
Codul Penal - Solutii pentru condamnatii fugari

Politia romana propune modificarea Codului de Procedura Penala, astfel incat persoanele cercetate sa fie date in consemn la frontiera din momentul inceperii urmaririi penale, pentru a fi eliminate situatiile in care numerosi infractori pot iesi legal din tara chiar daca sunt vizati de anchete penale. Conform Mediafax, chestorul Bujor Florescu a declarat ieri ca IGPR a informat Ministerul Justitiei cu privire la disfunctiile constatate in cazul celor care au iesit din tara, in ciuda faptului ca erau urmariti penal.

ARGUMENTE. Pentru a preveni astfel de situatii, Florescu a argumentat necesitatea de a modifica, completa si imbunatati cadrul legislativ, mai exact Codul de Procedura Penala. Problema persoanelor urmarite penal sau condamnate care fug din Romania pentru a se sustrage anchetei sau executarii pedepsei a fost reclamata si de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care a acuzat usurinta cu care instantele dispun intreruperea unor pedepse.

REACTIA CSM. Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dan Lupascu, a declarat ieri ca recentele modificari ale Legii de organizare judiciara impun respectarea independentei judecatorilor, invitandu-l astfel pe ministrul Vasile Blaga sa "se abtina" la a mai face declaratii privind magistratii.

Ministerul Justitiei a anuntat insa ca va tine cont de propunerile facute de Ministerul Administratiei si Internelor referitoare la activitatea de urmarire a persoanelor impotriva carora au fost emise mandate de arestare preventiva sau de executare a unor pedepse privative de libertate. (M.C.)

×
Subiecte în articol: observator