x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comandamentul Sezon Estival 2022 a ajuns la final: 439 de sancțiuni au fost aplicate

Comandamentul Sezon Estival 2022 a ajuns la final: 439 de sancțiuni au fost aplicate

29 Aug 2022   •   19:55
Comandamentul Sezon Estival 2022 a ajuns la final: 439 de sancțiuni au fost aplicate

Comandamentul Sezon Estival 2022 a ajuns la final, a anunțat luni Autorittatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În total, în stațiunile de la Marea Neagră au fost aplicate 439 de sancțiuni și au fost confiscate peste 2.000 de kilograme de produse alimentare.

Potrivit ANSVA, în perioada 27 iunie-28 august s-au realizat 1.970 de controale la firmele cu activitate în alimentaţia publică şi desfacerea cu amănuntul a produselor alimentare.

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat 439 de sancţiuni în valoare de 4.075.800 lei.

În total, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

De asemenea, au fost confiscate şi trimise către neutralizare 2116,74 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care erau improprii consumului uman.

S-au constatat deficiențe cu privire la comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și vânzarea de produse expirate.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, s-a atins dezideratul propus: 0 toxiinfecţii alimentare.

(sursa: Mediafax)

×