x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comemorare în Spania: Româncă, ucisă de fostul iubit, un șofer de TIR

Comemorare în Spania: Româncă, ucisă de fostul iubit, un șofer de TIR

25 Noi 2021   •   08:32
Comemorare în Spania: Româncă, ucisă de fostul iubit, un șofer de TIR

Un spaniol, în vârstă de 54 de ani, șofer de TIR, a ucis-o, în urmă cu jumătate de an, pe fosta lui iubită, Nicoleta Clara, o româncă de 41 de ani, în casa lor din Alovera, o municipalitate situată în provincia Guadalajara, Castilia-La Mancha, Spania. Locuitorii orașului au comemorat-o pe Nicoleta, manifestând în amintirea uciderii ei "nedrepte și crude", informează www.stiridiaspora.ro

Nicoleta este, până în prezent, singura victimă a violenței de gen, pe care regiunea Castilia-La Mancha a deplâns-o în acest 2021. Evenimentele au avut loc în Alovera, în Guadalajara, pe 29 mai anul acesta.

Lockdown-ul tocmai se încheiase și societatea începea să revină la o "nouă normalitate" când partenerul ei a ucis-o cu un cuțit pe strada Octavio Paz din oraș. Acesta a fost arestat și adus rapid în fața Justiției. La 1 iunie, Ministerul Egalității a confirmat că este vorba de violență de gen.

Nicoleta lucra ca ospătar într-un bar din Azuqueca de Henares. Românca a fost într-o relație cu călăul ei, Alvaro M. de la C., însă se despărțise de el. Cei doi mai locuiau împreună, în aceeași casă, după 13 ani de căsătorie și abuzuri. Cu doar două luni înainte de a fi ucisă, ea i-a spus colegei sale că îi va acorda o a doua șansă.

Din motive încă necunoscute, Alvaro a înjunghiat-o de mai multe ori pe Nicoleta și apoi a sunat la Poliție să-și anunțe crima. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe româncă.

 

×
Subiecte în articol: româncă spania