x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisar de la Garda Financiară Bucureşti, arestat pentru corupţie

Comisar de la Garda Financiară Bucureşti, arestat pentru corupţie

18 Aug 2010   •   00:00

Un comisar de la Garda Financiară Bucureşti a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat, împreună cu un coleg, că ar fi primit 5.000 de lei pentru a-i aplica unei societăţi o amendă mai mică şi a nu îi suspenda activitatea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îi cercetează pe Bogdan Nichiţelea şi Marian Anghel, ambii comisari în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti, pentru luare de mită, potrivit unui comunicat de miercuri al DNA.

Anchetatorii au stabilit că, luni, la un control de la o societate comercială din Capitală, Bogdan Nichiţelea şi Marian Anghel i-au pretins administratorului firmei, denunţător în cauză, 5.000 de lei pentru a aplica o amendă mai redusă în raport cu neregulile constatate şi pentru a nu suspenda activitatea societăţii.

În aceeaşi zi, cei doi comisari au primit de la denunţător 5.000 de lei, fiind prinşi în flagrant delict.

Marţi, procurorii anticorupţie i-au reţinut pentru 24 de ore, iar Tribunalul Bucureşti a hotărât, în aceeaşi zi, arestarea preventivă a lui Bogdan Nichiţelea pentru 29 de zile şi cercetarea în stare de libertate a lui Marian Anghel.

Procurorii DNA au atacat această decizie cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator