x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisarul Ciocan, dat în judecată?

Comisarul Ciocan, dat în judecată?

de Diana Scarlat    |    05 Apr 2008   •   00:00

“Temuţii” antinatoişti, cu vizi­bil comportament de taberişti fără griji şi fără bani, au bulversat pe toată lumea numai prin simpla prezenţă. Poate aşa se explică decla­ra­ţiile contradictorii ale Poliţiei şi Jandarmeriei

“Temuţii” antinatoişti, cu vizi­bil comportament de taberişti fără griji şi fără bani, au bulversat pe toată lumea numai prin simpla prezenţă. Poate aşa se explică decla­ra­ţiile contradictorii ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Sau dezinformarea din presă. Cu record de acuzaţii, din toată şarada a ieşit cam boţit Răz­van Martin, coordonator de proiecte la Agenţia de Monitorizare a Presei.

 

DEZMINŢIRI. Întâi a fost săltat de Poliţie, s-a “plimbat” cu duba şi-a dat cu subsemnatu’ la Secţia 10. Apoi a aflat din ziar că ar fi închiriat hala de la Timpuri Noi pentru anarhişti. Bomboana pe colivă a venit joi seară, când a aflat de la televizor şi dintr-un ziar că l-a bătut pe directorul de la “Flaros”, în curtea căreia se află hala închiriată de antinatoişti. Drept pentru care ieri-dimineaţă, la ora 11:00, Răzvan Martin a organizat o conferinţă de presă pentru a lămuri lucrurile, dezminţind toate acuzaţiile care i s-au adus. Jurnaliştii de la TVR şi de la Cotidianul spun că aveau informaţia despre agresarea directorului chiar de la purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Iar Răzvan Martin a spus că-l va da în judecată. Pe de altă parte, comisarul susţine că nu a dat nici o declaraţie în acest sens. “Am lă­mu­rit-o şi cu domnul Răzvan, şi cu toată lu­mea. În legătură cu discuţiile despre evenimentele la care nu particip, nu pot face nici un fel de preci­za­re”, a declarat purtătorul de cu­vânt al Poliţiei Capitalei.

Mai mult, Christian Ciocan a precizat că “Pro­curorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a în­ceput urmărirea penală în cazul agresiunii asupra directorului SC Flaros SA. Până în prezent au fost identificate trei persoane ca fiind posibilii agresori, însă până în prezent nu s-a luat vreo măsură împotriva vreuneia”. Ciocan a ţinut să sublinieze faptul că împotriva celor trei persoane identificate ca fiind posibilii agresori, un german şi doi români nu a fost luată vreo mă­sură, nefiind urmăriţi penal.

 

S-a autosesizat şi Tăriceanu

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ieri ministrului de Interne, Cristian David, să înceapă o anchetă privind modul în care forţele de ordine au acţio­nat în cazul persoanelor care au ma­nifestat, miercuri, într-o hală de la Timpuri Noi, au declarat sur­se oficiale. “Premierul s-a sesi­zat în acest caz, a avut o discuţie cu ministrul de Interne şi i-a ce­rut să înceapă o anchetă”, au afirmat sursele citate pentru Medifax. Şeful Poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, a declarat miercuri seară că intervenţia a fost în exclusivitate a jandarmilor şi că nu poate face precizări despre modul în care a decurs aceasta.

×
Subiecte în articol: observator