x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România a primit astăzi de la Comisia Europeană 2,76 miliarde de euro

România a primit astăzi de la Comisia Europeană 2,76 miliarde de euro

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2023   •   17:30
România a primit astăzi de la Comisia Europeană 2,76 miliarde de euro
Sursa foto: facebook

România a primit vineri de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi și împrumuturi, reprezentând tranșa a doua din banii atrași prin mecanismul european de redresare și reziliență, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, pe pagina sa de Facebook, că România a primit de la Comisia Europeană, vineri, cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi și împrumuturi, reprezentând tranșa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare și reziliență.

„Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient și transparent banii aceștia, destinați unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României. În același timp, ne concentrăm și pe finalizarea tuturor jaloanelor și țintelor aferente celei de-a treia cereri de plată. Cu cât o vom transmite mai repede, cu atât ne cresc șansele ca ea să intre mai repede în analiza Comisiei Europene și să beneficiem de o nouă tranșă din banii prin PNRR”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a anunțat că, alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, România a beneficiat până acum cumulat de plăți de aproape 10 miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: comisie romania PNRR