x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei, convocat sâmbătă, după creşterea incidenţei COVID-19

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei, convocat sâmbătă, după creşterea incidenţei COVID-19

17 Sep 2021   •   16:13
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei, convocat sâmbătă, după creşterea incidenţei COVID-19

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) ar urma să fie convocat sâmbătă pentru a lua măsurile care se impun, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a comunicat că rata de incidenţă cumulată COVID-19 este vineri de 2,05 în Capitală.

"Cel mai târziu la ora 10,00 mă gândesc că DSP va trimite analiza - având 24 de ore de azi. Vom pregăti materialele, am avut discuţii cu organizatorul Festivalului "George Enescu", sunt în contact cu mai multe instituţii. Cred că la prânz ar trebui să fim în măsură să solicităm membrilor CMBSU parcurgerea tuturor propunerilor primite şi adoptarea hotărârii", a spus subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă, vineri, într-o declaraţie de presă.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, legislaţia prevede că în maximum 48 de ore de la atingerea pragului COVID-19 de 2 la mia de locuitori, CMBSU pune în aplicare măsurile din hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie, pe baza analizei prezentate de DSP.

CMBSU urmează a fi convocat în şedinţă extraordinară, care se va desfăşura online, se mai arată în comunicat.

Printre prevederile din HG nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie de numără următoarele:

* organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori

×