x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducta de gaze era fisurată

Conducta de gaze era fisurată

de Lucian Florea    |    16 Sep 2007   •   00:00
Conducta de gaze era fisurată
Sursa foto: Raul Stef/

Rezultatele preliminare ale anchetei in cazul blocului din Zalău, distrus vineri de o explozie, au arătat că exista o fisură in conducta de alimentare cu gaze.

Zalău - Primele concluzii In cazul exploziei de vineri


Â

Rezultatele preliminare ale anchetei in cazul blocului din Zalău, distrus vineri de o explozie, au arătat că exista o fisură in conducta de alimentare cu gaze.

Â

Anchetatorii au finalizat cercetările la faţa locului şi au deschis incă de vineri un dosar penal pentru distrugere din culpă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Indiciile arată că o conductă ce transporta gazul avea o fisură pe unde s-au scurs cantităţi mari de gaz. "Aceste infiltraţii din subsolul imobilului au fost cauza exploziei", a spus procurorul Rodica Vaida Pece de la Parchetul Tribunalului Sălaj, citat de Mediafax. "Conducta se va ridica şi se va duce la sediu pentru cercetări ulterioare. Am ridicat şi alte probe, dar nu pot să mă pronunţ şi să spun cine sunt invinuiţii", a adăugat magistratul. Reprezentanţii E.ON Gaz, prezenţi la locul tragediei, nu au dorit să comenteze aceste concluzii, potrivit NewsIn.

Â

RECUPERARE. Cei aproximativ 40 de oameni care au rămas fără locuinţe in urma deflagraţiei vor incerca astăzi să işi recupereze o parte din bunurile rămase in apartamente. Primarul din Zalău, Radu Căpilnaşiu, a declarat că o maşină a pompierilor prevăzută cu o platformă va fi folosită pentru a ridica locatarii, care vor intra in apartamente pe geamuri. Ei vor putea să işi ia doar actele şi bunurile de valoare. Experţii spun că in timpul acestei operaţiuni, clădirea va trebui să fie susţinută cu ajutorul unor stălpi din beton. Structura de rezistenţă a imobilului a fost grav afectată, astfel incăt acesta va fi demolat cel mai probabil la inceputul săptămănii viitoare. Două persoane au murit in urma exploziei şi alte nouă au fost rănite, cel mai grav o fetiţă de 12 ani. Ea a fost operată şi se simte bine. Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Sălaj, Maria Ţilea, atăt micuţa, căt şi celelalte persoane internate in urma incidentului sunt in afara oricărui pericol.

Â

×
Subiecte în articol: observator