x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constructorul Centurii de Sud a Craiovei a primit calificativ negativ în primul Certificat Constatator Intermediar

Constructorul Centurii de Sud a Craiovei a primit calificativ negativ în primul Certificat Constatator Intermediar

30 Sep 2022   •   17:15
Constructorul Centurii de Sud a Craiovei a primit calificativ negativ în primul Certificat Constatator Intermediar

Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a anunțat vineri că a emis un centificat constatator intermediar pentru constructorul Centurii de Sud Craiova, din cauza întârzierilor.

DRDP Craiova anunță că, în calitate de beneficiar, a emis primul Certificat Constatator Intermediar, la trei luni, conform legii achizițiilor publice, pentru anteprenorul lucrării „Construire Centură Sud Craiova”.

„Am emis primul Certificat Constatator Intermediar pentru societatea care a câștigat contractul de execuție al Centurii de Sud Craiova, având în vedere întârzierile înregistrate pe acest proiect putem spune că este un «certificat negativ». Motivul principal a fost lipsa de mobilizare. Am avut foarte multe întâlniri cu managementul societății în încercarea de a-i face să înțeleagă că acest proiect este foarte important pentru noi și le-am spus de la început că nu voi ezita să iau măsuri dacă nu se mobilizează și vor fi întârzieri pe proiect”, a declarat Călin Cosmin Petruț, directorul DRDP Craiova.

Acesta susține că întârzierile pot fi încă recuperate, iar lucrarea poate fi finalizată în termenul contractual, dacă se va mobiliza constructorul.

„Voi continua inspecțiile inopinate în șantier, voi continua întâlnirile cu reprezentanți Antreprenorului, o să îi ajutăm, în limitele legii, să-și rezolve orice problemă apărută, dar nu voi ezita să semnez, peste trei luni, următorul Certificat Constatator Intermediar, chiar dacă va fi tot negativ, dacă Anteprenorul nu înțelege că infrastructura rutieră din România nu mai suportă nicio secundă de întârziere”, a mai spus Călin Cosmin Petruț.

Potrivit DRDP Craiova, conform legii, la trei luni se emit Certificatele Constatatoare Interimare prin care se consemnează îndeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către contractanți și, dacă este cazul, eventualele prejudicii. Emiterea celui de-al treilea Certificat în care se constată întârzieri pe un proiect duce la rezilierea contractului și reluarea lucrărilor cu un alt constructor, prin procedură simplificată de contractare, anunță reprezentanții direcției.

(sursa: Mediafax)

×