x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale sporite - Conationalii nostri sunt tot mai des intorsi de la granita

Controale sporite - Conationalii nostri sunt tot mai des intorsi de la granita

16 Mar 2005   •   00:00

In jur de 3.000 de cetateni romani care voiau sa calatoreasca in strainatate au fost intorsi de la frontiera doar in ultimele doua zile, transmite Mediafax.

"ZONA INTERZISA". Zilele trecute, cateva autocare cu romani au fost intoarse de la granita spaniola
Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPFR) informeaza ca cei 2.964 de cetateni romani care voiau sa calatoreasca in strainatate au fost respinsi la granita, pentru ca nu indeplineau conditiile legale pentru a intra in statele de destinatie.

MOTIVE. O statistica a IGPFR arata ca, dintre cazurile inregistrate, un numar de 568 nu aveau asigurare medicala, 282 nu detineau bilet de calatorie dus-intors, 12 nu aveau carte verde pentru autoturismul pe care il conduceau, 1.865 nu aveau sumele de bani prevazute de lege, iar 237 nu au fost lasati sa iasa din alte motive (unii fiind suspectati de comiterea unor acte ilegale in strainatate). Potrivit IGPFR, cresterea numarului celor intorsi de la granita se datoreaza si intensificarii colaborarii cu autoritatile din statele membre UE, inclusiv prin Punctul de Contact de la Oradea. Aici, politistii de frontiera verifica veridicitatea declaratiilor privind rezervarile la hotelul inscris in voucher, dar si existenta hotelului si chiar a cetatenilor straini care au transmis invitatiile pentru romani. La sfarsitul saptamanii trecute, autoritatile spaniole au interzis intrarea pe teritoriul acestei tari unui numar de 234 de cetateni romani, imbarcati in mai multe autocare. Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, Catalin Ionita, persoanele respective nu indeplineau conditiile necesare pentru intrarea si sederea in Spania.

×
Subiecte în articol: observator