x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contul de Yahoo al directorului SRI, George Maior, spart de hackerul "Guccifer"

Contul de Yahoo al directorului SRI, George Maior, spart de hackerul "Guccifer"

de Marina Constantinoiu    |    07 Ian 2014   •   16:09
Contul de Yahoo al directorului SRI, George Maior, spart de hackerul "Guccifer"
Site-ul Thesmokinggun.com publică o nouă listă a victimelor hacker-ului
Contul de Yahoo al directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, a fost spart de hacker-ul “Guccifer”, care a devenit celebru în Statele Unite după ce a spart mai multe conturi ale unor oficiali americani, dar şi ale unor vedete. “Guccifer” este cunoscut şi în România, după ce a dat publicităţii corespondenţa dintre europarlamentarul social-democrat Corina Creţu şi fostul secretar de Stat american, republicanul Colin Powell.

Într-o lungă listă
Corespondenţa dintre cei doi a fost dată publicităţii anul trecut de site-ul Thesmokinggun.com, care publică acum o nouă listă a victimelor lui "Guccifer", care îl include şi pe directorul SRI, George Maior.
Publicaţia menţionează doar faptul că directorului Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, i-a fost spart contul de Yahoo.
Pe listă se află persoane din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomaţi, oficiali militari şi guvernamentali, precum şi jurnalişti.

Actori, politicieni, oameni de afaceri, personalităţi
Printre cei afectaţi de acţiunile lui "Guccifer" se află actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene, şi preşedintele MetLife (companie de asigurări).
Conform unora dintre persoanele afectate, conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia şi Rusia, susţine Thesmokinggun.com.

Identitate necunoscută

Hackerul "Guccifer", a cărui identitate este necunoscută, a revendicat, în februarie 2013, piratarea unor conturi de e-mail aparţinând unor membri ai familiei Bush, divulgând corespondenţă de natură personală.
La Bucureşti, purtătorul de cuvânt al SRI a confirmat informaţia, dar a precizat că este vorba despre un cont folosit anterior numirii lui Maior la cârma SRI, serviciu care este autoritatea naţională de securitate cibernetică.
Site-ul Thesmokinggun.com anunţă că lista "victimelor" hacker-ului "Guccifer" este cu mult mai lungă decât se ştia până acum.

Zeci de victime
El a făcut zeci de victime, mai ales în SUA şi Marea Britanie, dar şi în alte ţări. A pătruns în adresele de e-mail ale unor celebrităţi, a făcut rost de numere de mobil ale unor super-vedete şi a pus mâna pe listingurile convorbirilor unor persoane importante. A obţinut şi fotografii personale, şi agende telefonice întregi şi liste de contacte, parole de acces pe diverse site-uri, documente financiare confidenţiale şi date legate de carduri de credit.
Este şi normal ca serviciile secrete americane să îl caute cu disperare, deocamdată fără succes.
Până să fie prins, “Guccifer” se ţine de “treabă”. A “obţinut” numere personale de telefon ale unor vedete precum Robert Redford şi Warren Beatty, precum şi adresele personale de e-mail ale lui Leonardo DiCaprio şi Nicole Kidman.

×
Subiecte în articol: micul guccifer