x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copos a scăpat de 6 luni de închisoare

Copos a scăpat de 6 luni de închisoare

15 Ian 2015   •   13:32
Copos a scăpat de 6 luni de închisoare

George Copos va executa patru ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti i-a înlăturat definitiv sporul de şase luni.

Tribunalul Bucureşti a admis azi contestaţia omului de afaceri şi a decis înlăturarea sporului acordat iniţial de Judecătoria Sectorului 5 de şase luni în urma contopirii pedepselor. În urma deciziei TB, Copos va executa patru ani de închisoare, relatează Agerpres. Decizia este definitivă.

Judecătoria Sectorului 5 a stabilit pe 5 decembrie 2014 un spor de pedeapsă de şase luni de închisoare pentru omul de afaceri George Copos, în urma contopirii celor două pedepse primite în dosarul Loteria, respectiv cel al Transferurilor.

'Contopeşte pedepsele astfel stabilite, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare pe care o sporeşte cu 6 luni, în final 4 ani şi 6 luni închisoare (în care este inclus şi sporul de 8 luni închisoare aplicat prin sentinţa nr. 238 din 3.04.2012 a Tribunalului Bucureşti definitivă prin decizia nr 222/A/4.03.2014 a Curţii de Apel Bucureşti)', se arăta în decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Magistraţii motivau sporul acordat prin faptul că George Copos, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Ana Electronic SA, a manifestat 'o perseverenţă infracţională ieşită din comun'. Judecătorii au arătat, de asemenea, că acesta avea 'o predilecţie' pentru faptele de evaziune fiscală şi a aplicat 'o strategie foarte bine elaborată de a frauda bugetul de stat şi de a-şi însuşi sumele respective de bani'.

Totodată, magistraţii au motivat aplicarea unui spor de pedeapsă de şase luni după contopirea pedepselor prin faptul că fostul preşedinte al clubului Rapid Bucureşti a manifestat intenţia 'de a eluda normele fiscale şi penale în orice împrejurare'.

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat definitiv, pe 25 august 2014, la 4 ani de închisoare în dosarul Loteria I, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Instanţa a respins apelul lui George Copos şi a menţinut hotărârea dată în ianuarie 2013 de Judecătoria Sectorului 2, care a pronunţat aceeaşi sentinţă pentru evaziune fiscală.

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a mai fost condamnat, în luna martie, la 3 ani şi 8 luni de închisoare, în dosarul Transferurilor.

×