x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corneliu Iacobov a dormit la beci

Corneliu Iacobov a dormit la beci

03 Mar 2005   •   00:00

Cazul RAFO - Parchetul a ajuns la „rechini"

OBSERVATOR
Procurorii Parchetului General i-au retinut aseara pentru 24 de ore pe omul de afaceri Corneliu Iacobov si pe fostul director al RAFO Onesti, Toader Gaurean. Cei doi sunt acuzati de complicitate la spalare de bani, evaziune fiscala si inselaciune.
MIRUNA PASA

ACUZE. Corneliu Iacobov, un personaj controversat
Masura de retinere a fost dispusa de anchetatori dupa mai bine de noua ore si jumatate de audieri si confruntari intre Corneliu Iacobov si Toader Gaurean. Ei vor fi prezentati judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti in cursul zilei de astazi pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva. Controversatul afacerist Corneliu Iacobov s-a prezentat in fata anchetatorilor ieri, in jurul orei 10:00. El a dat prima declaratie in calitate de invinuit, dupa ce in urma cu cateva saptamani fusese acuzat oficial de complicitate la spalare de bani, evaziune fiscala si inselaciune in dosarul privatizaruii RAFO.

FARA FRICA. La intrarea in sediul Parchetului, omul de afaceri a declarat ca nu se teme de o eventuala retinere, pentru ca nu a savarsit vreo infractiune. El a sustinut ca nu a avut legaturi de afaceri cu singurele persoane arestate in dosar, reprezentantii VGB Oil Constantin Margarit si fratii Alexandru si Octavian Iancu. Cei trei afaceristi au fost arestati acum trei saptamani dupa ce un raport al Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala a stabilit ca ar fi prejudiciat statul cu 1.300 de miliarde de lei prin neplata impozitelor si prin returnari ilegale de TVA. Pana acum, in megadosarul RAFO au fost puse sub invinuire 26 de persoane, printre care si Ovidiu Tender, Mihai Iacob (reprezentantul Dramiral Group) si fostul presedinte al Bancii Romane de Scont, Teodor Nicolaescu.

SUB LUPA SRI. Potrivit Parchetului General, toate persoanele suspectate de infractiuni in legatura cu rafinaria de la Onesti au fost monitorizate timp de 9 luni de SRI. Abia apoi anchetatorii au declansat urmarirea penala impotriva unora dintre cei mai cunoscuti afaceristi din Romania. Pentru ca sunt acuzati de infractiuni extrem de grave, procurorii au dispus, la jumatatea lunii ianuarie, si sechestrarea averilor lor in scopul recuperarii prejudiciului.

×
Subiecte în articol: observator