x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corneliu Vadim Tudor - scurtă biografie

Corneliu Vadim Tudor - scurtă biografie

14 Sep 2015   •   20:07
Corneliu Vadim Tudor - scurtă biografie

Corneliu Vadim Tudor s-a născut pe 28 noiembrie 1949 la Bucureşti, fiul lui Ilie şi Eugenia.

Citește și A MURIT Corneliu Vadim Tudor

A fost scriitor, politician și jurnalist român și a deținut funcțiile de senator și europarlamentar.

Citește și Ultima postare a lui Corneliu Vadim Tudor pe Facebook: O „performanţă” a bezmeticei politici americane: ROMÂNII I-AU APLAUDAT PE RUŞI ÎN
PICIOARE!


A urmat cursurile Colegiului Național „Sfântul Sava” din București, pe care le-a absolvit în 1967. În 1971 a obținut licența la Facultatea de Filosofie a Universității din București, cu o teză despre sociologia religiei. Între 1978-1979 a beneficiat de bursa premiului internațional Herder, care fusese acordată magistrului său, scriitorul Eugen Barbu, al cărui discipol a și fost.

Citește și Corneliu Vadim Tudor si-a presimtit MOARTEA: "După cine eşti, Moarte, în doliu?"

PUBLICITATE

S-a făcut remarcat în spaţiul public prin temperamentul său vulcanic şi naţionalismul pronunţat, printr-un război perpetuu cu "duşmanii acestei ţări".

A avut o bogată carieră politică, a fost membru al Parlamentului în mai multe legislaturi, membru al Parlamentului European şi a candidat de mai multe ori la alegerile prezidenţiale. În 2000 a ajuns în turul doi al acestora, unde a obţinut puţin peste 30% din sufragii.

A avut o activitate publicistică impresionantă, cu peste 30 de volume publicate. A scris şi proză şi poezie, iar o parte din operele sale au fost traduse în mai multe limbi.

A înfiinţat mai multe reviste şi ziare, cel mai cunoscut nume dintre acestea fiind "România Mare".

Corneliu Vadim Tudor a fost o figură centrală în numeroase controverse, o parte pornite de la acuzaţii virulente formulate de acesta la adresa unor persoane diverse, altele fiind dispute generate de derapajele sale lingvistice.

Împreună cu soţia sa, Doina, a avut două fete - Lidia şi Eugenia.

×