x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureş

Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureş

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2023   •   17:15
Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureş

Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureș, spune, vineri, ministrul Simona Bucura Oprescu, după o videoconferință cu toți directorii agențiilor județene de Plăți și Inspecție Socială din țară. În locul șefului demis de la Mureș a fost pus un director din structura centrală.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a spus că a făcut analize punctuale privind situațiile apărute în unele centre care furnizează servicii sociale și toți cei care se fac vinovați de aceste situații revoltătoare au intrat în procedură de cercetare disciplinară.

„Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureș. Totodată, în urma procedurilor legale desfășurate la nivelul ANPIS a fost desemnat un director interimar al Inspecției Sociale în persoana doamnei Gina Popescu, șef serviciu în structura centrală. Voi fi intransigentă cu toți cei care nu își fac treaba și voi avea toleranță zero față de cei care nu sunt corecți”, spune Oprescu.

Ministrul își propune să fie întărit rolul Inspecției Sociale și să facă o reformă profundă a sistemului de asistență socială, „căci este nevoie de cele mai bune măsuri pentru beneficiari!”.

„Cei care lucrează în sistem trebuie să înțeleagă că a fi inspector social nu e doar o funcție publică, ci și o vocație care înseamnă înainte de orice profesionalism, empatie, umanitate! Totodată, îi îndemn pe cetățeni să ne sesiseze orice problemă din sistemul de asistență socială, pentru că scopul nostru este să facem ca sistemul să funcționeze cât mai eficient în beneficiul românilor”, mai spune ministrul Muncii..

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: corpul de control munca azil