x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Creștere mare a rezervărilor de zboruri către Qatar pentru Cupa Mondială, în special din Dubai

Creștere mare a rezervărilor de zboruri către Qatar pentru Cupa Mondială, în special din Dubai

11 Oct 2022   •   22:05
Creștere mare a rezervărilor de zboruri către Qatar pentru Cupa Mondială, în special din Dubai

Rezervările de zboruri către Qatar sunt în plină creștere pentru Cupa Mondială de fotbal care va avea loc în noiembrie și decembrie, cu o cerere deosebit de mare din Emiratele Arabe Unite (EAU), deoarece fanii încearcă să rezolve problema lipsei de cazare în Doha, potrivit unui studiu publicat marți

Rezervările de zboruri către Qatar din EAU și alte nouă țări au crescut de zece ori față de perioada de dinaintea pandemiei, a declarat grupul de analiză a călătoriilor Forward Keys, citat de Reuters.

Din Emiratele Arabe Unite, acestea au crescut de 103 ori față de 2016 - ultimul an înainte ca Emiratele Arabe Unite să se alăture altor țări arabe într-un boicot al Qatarului, care a oprit zborurile directe. Boicotul s-a încheiat la începutul anului 2021.

„Performanța deosebită a EAU se explică prin lipsa de cazare în Qatar", a explicat ForwardKeys, adăugând că se așteaptă ca mulți fani să rămână în Dubai.

Cererea masivă vine în ciuda cerinței de a prezenta un test COVID-19 negativ pentru a intra în Qatar.

Călătoriile aeriene din Golf vor crește, rezervările de zboruri către regiune fiind cu 16% mai mari decât în 2019, iar pentru primele etape ale Cupei Mondiale cu 61% mai mari, a precizat ForwardKeys.

Fanii vor călători și către alte destinații din regiune, numărul vizitatorilor care vor petrece cel puțin două nopți în Qatar, apoi cel puțin două în altă țară din Golf, crescând de șaisprezece ori față de perioada de dinaintea pandemiei.

Turiștii americani reprezintă 26% din acești vizitatori, canadienii fiind pe locul al doilea, cu 10%, iar britanicii pe locul al treilea, cu 9%.

„Dubai este de departe cel mai mare beneficiar al acestei tendințe, capturând 65% din vizitele ulterioare", a precizat ForwardKeys.

Qatar Tourism a raportat 31.123 de camere de hotel în țară la sfârșitul primului trimestru.

FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial, a rezervat 80% din camerele disponibile pentru jucători, invitați și oficiali în timpul turneului, au declarat organizatorii Cupei Mondiale din Qatar. Se așteaptă ca FIFA să elibereze pe piață camere de care nu va avea nevoie în următoarele câteva săptămâni.

Dubaiul are 115.000 de camere de hotel și 25.000 de apartamente de închiriat, a declarat săptămâna trecută firma de date de turism OAG.

Qatar Airways și Flydubai, care lucrează împreună, vor opera aproximativ 54 de zboruri pe zi între Dubai și Qatar, față de doar șase zboruri programate anterior, a precizat OAG.

(sursa: Mediafax)

×