x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un an de la lansarea programului de creștere a natalității: 6 nașteri și 183 de sarcini în evoluție

Un an de la lansarea programului de creștere a natalității: 6 nașteri și 183 de sarcini în evoluție

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   18:00
Un an de la lansarea programului de creștere a natalității: 6 nașteri și 183 de sarcini în evoluție

Șase nașteri și 183 de sarcini în evoluție au fost înregistrate în primul an de funcționare a programului de susținere a cuplurilor și persoanelor singure pentru creșterea natalității, a anunțat marți Ministerul Familiei.

Pe parcursul primului an de funcționare, comisia de evaluare a ministerului a analizat un număr de 9.545 de dosare dintr-un total de 11.135 dosare înregistrate pentru accesarea sprijinului financiar de 15.000 de lei destinat procedurilor de fertilizare in vitro.

De asemenea, au fost semnate 7.917 de contracte pentru care s-au comandat deja voucherele.

De la începutul programului, au fost făcute 2.445 de deconturi la farmacii și 1.497 de deconturi la clinici pentru proceduri medicale.

„Succesul imens de care s-a bucurat acest program și numeroasele solicitări ale potențialilor beneficiari înscriși deja pe o listă de așteptare, impune continuarea derulării proiectului și în anul 2024, cu dublarea numărului de beneficiari, de la 10.000 la 20.000 de beneficiari/an. Îi anunț pe toți cei interesați că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are pe circuitul de avizare proiectul de Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului Social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității pentru anul 2024”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Natalia Intotero.

Sprijinul se acordă sub forma a două vouchere pe suport de hârtie, în cuantum de 15.000 de lei. Astfel, un voucher în valoare de 5.000 de lei va fi destinat achiziționării de medicamente specifice, iar al doilea voucher, în suma de 10.000 de lei, va fi folosit pentru achitarea procedurilor medicale prescrise.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: crestere natalitate