x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criminalul fost student la medicină din Timişoara şi-a descris abominabila faptă într-o carte

Criminalul fost student la medicină din Timişoara şi-a descris abominabila faptă într-o carte

de Mediafax    |    03 Mai 2012   •   11:03
Criminalul fost student la medicină din Timişoara şi-a descris abominabila faptă într-o carte

Remuscari si exorcizare sau goana dupa publicitate si profit? Sergiu Florea, fostul student la Medicina din Timisoara condamnat pentru uciderea si transarea unui barbat, a scris si publicat o carte - "Carare spre abis" - in care povesteste in detaliu crima comisa impreuna cu fosta sa iubita Carmen Bejan, care in volum este numita Klara.

Raul Sergiu Florea, fostul student la Facultatea de Medicina din Timisoara condamnat pentru uciderea si transarea unui barbat, a publicat o carte pe care a scris-o in inchisoare si in care povesteste cu lux de amanunte viziunea sa asupra crimei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cartea "Carare spre abis" a fost publicata in luna februarie, de Editura Emia din Deva.

Paulina Popa, directorul editurii si totodata editorul cartii, povesteste ca a fost contactata de mama tanarului, care i-a oferit manuscrisul si a rugat-o sa-l publice.

"Am citit manuscrisul. Este bine scris si eu cred ca pentru tanar a fost un soi de vindecare. Ceea ce m-a convins sa-l public a fost modul in care si-a exprimat regretul a tot ceea ce s-a intamplat. Cartea incepe cu cosmarul lui Sergiu - un copil de noua ani care a visat ca descopera un cadavru intr-un hambar parasit si care este trezit de vocea mamei. Firul povestii se continua cu viata copilului si apoi a adolescentului si povesteste cu lux de amanunte crima si apoi descrie momentul in care a fost transat cadravul. La final, tanarul isi exprima dorinta sa fie trezit din acest cosmar de vocea mamei", relateaza Paulina Popa.

"Carare spre abis" are 127 de pagini, iar pe verso este fotografia lui Sergiu Florea.

La final, autorul specifica faptul ca numele personajelor din carte sunt fictive. Fosta sa iubita, Carmen Bejan, care a fost si ea condamnata pentru uciderea si transarea lui Trifu Scrott, apare sub numele de Klara.

Pasajele in care Sergiu si Klara lovesc si ucid victima sunt descrise cu lux de amanunte. Initial, tanara urma sa faca sex contra unei sume de bani cu victima, insa acesta nu a vrut sa-i arate suma convenita, motiv pentru care a strigat dupa ajutor.

"(?) incercase o lovitura. In zadar insa? caci drept replica la actiunea sa primise o ploaie de pumni in zona capului. Cazuse ca secerat", scrie Florea despre victima.

Povestea continua cu victima care si-a revenit si i-ar fi amenintat pe amandoi cu moartea, iar in replica cei doi l-au lovit din nou si apoi l-au imobilizat cu banda adeziva.

"Linistit pe moment, ma intinsesem gandindu-ma la potentialele decizii pe care le puteam lua (...) Se auzisera sunete ciudate, drept urmare imi deschisesem ochii. Imaginea imi captase cu siguranta intreaga atentie, caci acum persoana tintuita la podea in urma loviturilor incasate era mult diferita fata de cum eu o lasasem. Se pare ca fata 'inocenta' Karla avusese un moment de cadere psihica si injunghiase barbatul de mai multe ori", mai scrie in carte.

Volumul continua cu discutii intre cei doi, care hotarasc sa scape de cadavru.

"Sectionasem picioarele fara prea mare efort, iar sangele ce deja se coagulase la acel nivel nu-mi crease defel probleme. Incercaseram sa fortam trupul sa intre in geamantan, dar fusese in zadar (...) - Greu de tot, acum trebuie sa-i taiem si gatul, o anuntasem pe Karla dezgustat. De parca nu era de ajuns...".

Dupa ce au incercat sa scape de cadavru, tanarul a mers in parc si a luat decizia sa se sinucida.

"Parasisem agale si eu acel loc, indreptandu-ma spre un parc. Incercasem din rasputeri sa ma reculeg, cu toate ca circumstantele nu-mi fusesera deloc favorabile. Dar si pana cea mai neinsemnata idee parea a ma fi parasit, lasandu-ma intr-un vag absolut. Ocupasem loc pe o banca situata mai in periferia parcului, acolo unde in minte mi se infatisasera doua alternative, ambele negative. Prima insemna sa ma prezint numaidecat politiei, sa explic totul asa cum se intamplase si sa fiu resemnat cu o pedeapsa ce insemna ani buni din frumoasa mea viata, pe care doar atunci incepusem sa o apreciez. Cea de-a doua insa, reprezenta sfarsitul tuturor problemelor prin pedeapsa suprema, prin sinucidere", scrie Florea.

La final, tanarul isi exprima dorinta de a fi trezit din cosmar.

"Voi cauta calea, poate se va repeta o TREZIRE similara visului din copilarie, cel in care o voce striga: - Sergiu! Trezeste-te, mama? ai avut un cosmar. Ce mult astept si acum acele cuvinte ale mamei mele. Astept sa o strang in brate, sarutandu-i mainile si tragandu-mi sufletul, trezit din cosmar", scrie el.

Directorul Editurii Emia spune ca volumul a fost publicat in 300 de exemplare, cele mai multe dintre ele fiind luate de mama tanarului, care le-a oferit oamenilor din satul unde a locuit baiatul, dar si angajatilor de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Arad, unde este incarcerat tanarul.

"Aceasta carte a fost pusa in vanzare doar in libraria editurii, care este in Deva, si in bibliotecile virtuale. Majoritatea celor care au cumparat-o sunt studenti la Drept sau juristi", a declarat Paulina Popa.

Potrivit acesteia, tanarul lucreaza in acest moment la o alta carte, una in care povesteste viata mamei sale.

"Nu se stia in penitenciar ca lucreaza la o carte, am aflat dupa ce a aparut la editura. Detinutul nu a solicitat administratiei sprijin si nu si-a exprimat dorinta de a participa la activitati de club literar. Presupunem ca pe masura ce a scris a trimis paginile familiei prin intermediul scrisorilor, iar familia le-a dus unei edituri", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Arad, Eduard Magold.

Conform sursei citate, detinutul nu avea obligatia sa anunte un astfel de proiect personal.

In vara anului 2009, cadavrul transat al unui barbat a fost gasit intr-o masina aflata in fata unui camin studentesc din Timisoara.

Sergiu Florea si Carmen Bejan, pe atunci in varsta de 20 de ani si studenti la Universitatea de Medicina din Timisoara, au fost arestati in 2 august 2009.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzatia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor, incadrarea juridica fiind schimbata ulterior si pentru ea, in omor. Totodata, cei doi au fost supusi unei expertize psihologice la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici", care sa ateste daca au avut sau nu discernamant in momentul in care au comis crima.

Sergiu Florea si Carmen Bejan au fost trimisi in judecata, in luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav si profanare de morminte, ultima incadrare facand referire la faptul ca cei doi l-au transat pe barbatul pe care l-au ucis.

In mai 2010, cei doi tineri au fost condamnati de Tribunalul Timis la cate 16 ani de inchisoare cu executare, sentinta fiind atacata cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Timisoara.

In 20 ianuarie 2011, Curtea de Apel Timisoara i-a condamnat pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de inchisoare cu executare. Totodata, instanta i-a obligat pe acestia sa plateasca familiei victimei despagubiri materiale de 20.000 de euro. Decizia a fost insa atacata.

In iunie 2011, instanta suprema i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de inchisoare cu executare. Atunci, instanta suprema a respins recursurile celor doi studenti, astfel ca acestia au ramas cu condamnarea primita la Curtea de Apel Timisoara.

Intre timp, Carmen Bejan a ramas insarcinata in penitenciar, tatal copilului fiind un fost detinut, eliberat in primavara acestui an. De altfel, in aprilie, Carmen Bejan si tatal copilului pe care ea il va naste, Claudiu Satran, s-au casatorit in Penitenciarul Arad.

×
Subiecte în articol: crima timisoara carte