x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristestii, la PNA

Cristestii, la PNA

01 Mar 2005   •   00:00

Prefectul de Valcea, Anuta Handolescu, va sesiza in cursul acestei saptamani Parchetul National Anticoruptie, cu privire la privatizarea Uzinelor Sodice Govora (USG).


OCTAVIAN HERTA

CARE PE CARE? Emil Cristescu si Anuta Handolescu au intrat in conflict din cauza USG
De asemenea, sesizarea va fi trimisa si la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea, precum si Consiliului Concurentei. ACUZE. Principalele acuze aduse patronilor BegaCom Timisoara, fratii Emil si Marius Cristescu, cei care au cumparat USG in anul 2002, privesc felul in care s-a realizat privatizarea societatii valcene. Astfel, in sesizare se arata ca nu a fost organizata licitatie si nu au fost respectate conditiile normale privind legile concurentei. Prin acea privatizare, BegaCom a devenit unicul producator de soda din Romania. Dar poate cel mai important cap de acuzare il reprezinta faptul ca actiunea de cumparare a Uzinelor Sodice Govora s-a facut cu scopul inlaturarii de pe piata a acestei societatii, in favoarea Uzinelor Sodice Ocna Mures, apartinand tot fratilor Cristescu.

TEAMA. Prefectul de Valcea a recunoscut ca ii este teama pentru integritatea sa corporala si chiar pentru viata sa. Anuta Handolescu a afirmat ca vrea sa se acopere cu acte in toate actiunile pe care le desfasoara in privinta fratilor Cristescu. "Nu imi este teama ca fratii Cristescu vin cu parul la Prefectura. Dar te poti impiedica de un par sau iti poate cadea o caramida in cap...", a spus cu ingrijorare prefectul de Valcea.

×
Subiecte în articol: observator