x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Live VIDEO Conferință „România Inteligentă”: Criza energetică, între costuri și asigurarea rezervelor

Live VIDEO Conferință „România Inteligentă”: Criza energetică, între costuri și asigurarea rezervelor

de Adrian Stoica    |    29 Sep 2022   •   07:20
Live VIDEO  Conferință „România Inteligentă”: Criza energetică, între costuri și asigurarea rezervelor

Postul de televiziune Antena 3 CNN, singurul canal de știri din România partener exclusiv al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul, continuă astăzi  seria de evenimente  sub egida „România Inteligentă”, de această dată tema aleasă fiind „Rezerve de energie pentru iarnă și resurse de independență energetică”.

Un subiect de maxim interes în această perioadă, când Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimii 50 de ani, după cum declara recent comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni. 

Pe fondul reducerii livrărilor de gaze rusești ca reacţie la sancţiunile impuse de Occident Moscovei pentru invadarea Ucrainei, țările din blocul comunitar se confruntă în această perioadă cu o creștere explozivă a prețurilor la gaze și energie electrică. Statistica arată că aproape 500 de miliarde de euro au fost cheltuiți în ultimul an pentru a proteja cetățenii europeni și companiile de creșterea prețurilor la gaz și energie. Pe acest fond, și România caută cele mai bune soluții pentru a traversa iarna care se apropie cu costuri suportabile. 

Răspunsuri de la șefii sistemului energetic

 

Astfel, printre temele care vor fi abordate în cadrul conferinței naționale se regăsesc cele referitoare la asigurarea rezervelor de gaze pentru iarnă, la rutele de aprovizionare, ce se întâmplă cu rezervele offshore și offshore ale României etc. De asemenea, se va discuta și despre ajutorul energetic pe care îl poate acorda România Republicii Moldova, acesta fiind  văzut ca o piedică în calea expansiunii rusești. Răspunsurile la toate aceste probleme vor veni de la factorii de decizie din sistemul energetic, printre cei prezenți numărându-se ministrul Energiei, Virgil Popescu, Răzvan Popescu,  directorul general Romgaz, Dumitru Chiriță, președinte Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Ion Sterian, directorul general Transgaz, ca să amintim numai pe câțiva dintre vorbitori. Conferința va fi transmisă live pe site-ul antena3.ro si pe pagina de Facebook a Antenei 3 CNN https://www.facebook.com/Antena3Oficial, iar tronsoane ale dezbaterii vor fi preluate live pe postul TV Antena 3 CNN.

 

×