x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Un preot român a căzut în mare după ce a aruncat crucea de Bobotează. „A căzut popa, bă!”

VIDEO Un preot român a căzut în mare după ce a aruncat crucea de Bobotează. „A căzut popa, bă!”

de Vali Deaconescu    |    07 Ian 2023   •   19:29
VIDEO Un preot român a căzut în mare după ce a aruncat crucea de Bobotează. „A căzut popa, bă!”
Sursa foto: Caaptura video

Un preot român ortodox, Costel Popa, a căzut în mare, în momentul în care încerca să arunce crucea în apă. Evenimentul nefericit s-a petrecut la Torvaianica, localitate din apropierea Romei, vineri, 6 decembrie, cu ocazia zilei de Bobotează.

Incidentul a fost filmat şi postat pe reţelele de socializare de unul dintre enoriaşii care participau la slujbă. Soborul de preoţi a oficiat ceremonia la Torvaianica, în apropiere de Roma, iar printre cei 5 slujitori ai Domnului s-a numărat şi un român. Cei 5 preoţi au urcat pe o platformă, iar ierarhul român a fost cel care a aruncat crucea în mare. Doar că s-a dezechilibrat şi a căzut şi el în mare.

„A căzut popa, bă!” a reacționat imediat unul dintre participanți. Momentul este la minutul 2:20.

Din fericire, se pare că preotul nu s-a rănit, el s-a ridicat imediat din apa rece a Mării Tireniene, sub privirile uimite ale oamenilor care asistau la ceremonie.

 

 

Tradiţia spune că de Bobotează se sfinţesc toate apele aceasta fiind şi simbolistica din spatele gestului de a arunca o cruce sfinţită în mare. Tot tradiţiile vechi spun că mai mulţi bărbaţi trebuie să se arunce în mare pentru a recupera crucea, iar cel care reuşeşte va avea parte de noroc şi de un an îmbelşugat.

×
Subiecte în articol: Boboteaza preot