x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CS Dinamo - Datori un milion de dolari la olimpici

CS Dinamo - Datori un milion de dolari la olimpici

21 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Sportivii clubului Dinamo, care au obtinut performante la Jocurile Olimpice de la Atena, nu si-au primit inca banii cuveniti de pe urma rezultatelor. La sapte luni de la Jocurile Olimpice, sportivii de la Dinamo nu si-au primit banii care li se cuvin pentru performantele obtinute la Atena. Nume precum Elisabeta Lipa, Marian Dragulescu sau Ionut Gheorghe, impreuna cu alti sportivi si antrenori, au de primit peste 600.000 de euro, adica aproape 1 milion de dolari.
SORIN ANGHEL

LAUREATE. La Atena, echipajul de canotaj "8+1" a fost incununat cu aurul. Premiile intarzie sa soseasca, insa
Ploaia de medalii care s-a abatut peste gruparea din Stefan cel Mare dupa Olimpiada de la Atena a dat peste cap bugetul clubului, astfel ca sportivii nu si-au primit nici in ziua de astazi, dupa sapte luni, banii cuveniti drept recompense.

PASUIRE. Dinamovistii trebuia sa incaseze din partea clubului jumatate din suma oferita de COR. De pilda, pentru o medalie de aur obtinuta la Atena, CS Dinamo trebuie sa plateasca 27.500 de euro. Clubul condus de Marcel Popescu nu a reusit sa plateasca acesti bani pana acum. "Sportivii au fost intelegatori pana acum. Chiar am fost surprinsi de rabdarea de care au dat dovada. Lucrurile se vor rezolva. Am obtinut semnatura de la ministrul Administratiei si Internelor, iar acum hartiile sunt la Guvern. Am inteles ca au fost semnate si acolo. Cred ca in doua saptamani vom reusi sa platim si sumele datorate sportivilor pentru rezultatele de la Olimpiada", a explicat chestorul Marcel Popescu.

EXPLICATII. Presedintele dinamovist a precizat ca intarzierea se datoreaza schimbarilor care au avut loc in fruntea Ministerului Administratiei si Internelor. Termenul de doua saptamani oferit de Popescu este considerat de sportivi praf in ochi. "Ni s-a mai spus ca vom lua banii peste doua saptamani si in decembrie, si in ianuarie, vad ca ne spun acelasi lucru si in martie", a declarat Doina Ignat, medaliata cu aur la canotaj, in proba de 8+1.

RECOMPENSELE CUVENITE

SACRIFICIU

"Mi-am lasat fetita de 7 luni in grija parintilor ca sa fac performanta pentru Romania. Nu cerem mila, nu cersim nimic, ne vrem doar banii pentru care am muncit ani in sir" - Doina Ignat, canotoare

PIERDERE

"Credeam ca o sa primim banii in decembrie, dar de atunci am fost amanati mereu. Euro a scazut, am pierdut si la dobanda pe care am fi primit-o de la banca" - Marian Dragulescu, gimnast
×
Subiecte în articol: observator