x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu scrumbia în gură şi Dunărea la gleznă

Cu scrumbia în gură şi Dunărea la gleznă

de Monica Cosac    |    02 Apr 2018   •   11:24
Cu scrumbia în gură şi Dunărea la gleznă

Nici apele revărsate ale Dunării, nici preţurile prohibitive ale peştelui nu i-au ţinut pe gălăţeni departe de „Festivalul Scrumbiei”, un eveniment deja cu tradiţie, organizat de Primăria Galaţi, în fiecare an, în Duminica Floriilor, pe faleza fluviului.

„Îi aşteptăm pe oameni să vină în număr cât mai mare pe Faleza Inferioară a Dunării, chiar dacă aceasta este inundată de Dunărea turbată, vine turbat de mare.(...) Natura e natură, Dunărea e Dunăre, îşi cere drepturile, apa se revarsă”, a spus viceprimarul municipiului Galaţi, Picu Apostol Roman, citat de Mediafax.

Încurajaţi de autorităţile locale, care au cheltuit 119.000 lei fără TVA, pentru organizarea acestui festival, câteva sute de persoane au participat la concursuri de pescuit şi de gătit, expoziţiile de unelte pescăreşti şi au urmărit spectacolele de muzică populară. Atracţia principală a festivalului a fost reprezentată de grătarele cu peşte, iar gălăţenii au stat la cozi uriaşe pentru a cumpăra scrumbie la „20 de lei bucăţica”.

×