x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum s-a văzut prezența lui Klaus Iohannis în mijlocul protestatarilor, în presa internațională

Cum s-a văzut prezența lui Klaus Iohannis în mijlocul protestatarilor, în presa internațională

22 Ian 2017   •   21:44
Cum s-a văzut prezența lui Klaus Iohannis în mijlocul protestatarilor, în presa internațională

Sub semnătura corespondentei Kathrin Lauer, agenţia de presă DPA a relatat duminică despre manifestaţia de la Bucureşti "împotriva planurilor guvernului de a relaxa legile anti-corupţie". Într-un articol cu titlul "Preşedintele României se alătură câtorva mii de oameni la o manifestaţie împotriva guvernului", jurnaliștii scriu despre evenimentele care tulbură scena politică din țară.

"Mii de români l-au avut alături de ei pe preşedintele Klaus Iohannis la un protest de stradă în Bucureşti, duminică, împotriva planurilor guvernului de a relaxa legile anti-corupţie. (...) Am venit aici (...) ca să-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea (...) să slăbească statul de drept", a spus Iohannis în faţa camerelor care filmau, în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii, în apropierea centrului capitalei, scrie Agerpres, care traduce articolul DPA.

Proteste au avut loc şi în alte oraşe din România.

Noul guvern de coaliţie social-democrat-liberal ar dori să modifice legea, astfel încât abuzul în serviciu care produce prejudicii sub 200.000 de lei (48.000 de dolari) să nu fie pedepsit.

Criticii afirmă că obiectivul manevrei este de a-l proteja pe Liviu Dranea, liderul Partidului Social Democrat, de inculpare, deoarece el este acuzat de abuz în serviciu în jur de 100.000 de lei.

Decretele intră în vigoare imediat şi sunt ireversibile, chiar dacă parlamentul încearcă ulterior anularea lor" explică în încheiere DPA, referindu-se evident la ordonanţele guvernului, fără a face distincţia între cele simple şi cele de urgenţă.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis