x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum se vor verifica certificatele de vaccinare. Răspunsul lui Alin Stoica

Cum se vor verifica certificatele de vaccinare. Răspunsul lui Alin Stoica

15 Mai 2021   •   17:00
Cum se vor verifica certificatele de vaccinare. Răspunsul lui Alin Stoica
Sursa foto: Hepta

Certificatele de vaccinare pot fi verificate prin STS, ca la vot, sau prin CNP, spune prefectul Capitalei. Alin Stoica vorbește și despre ținta lunară de vaccinare, dar lămurește și problema organizatorilor de evenimente.

Alin Stoica a declarat, sâmbătă, că certificatele de vaccinare pot fi verificate prin STS, ca la vot, sau după buletin, respectiv CNP.

„Dacă accesul este mai dificil, atunci vor trebui să vină cu certificatul de vaccinare printat sau în format electronic. Eu mă bazez pe buna credință a oamenilor că nu vor falsifica certificatele. La fel și cei care fac testele PCR sau rapide, unitatea medicală emite în format electronic rezultatul și poate fi oricând arătat”.

În ce privește ținta de vaccinare lunară, Stoica a spus că nu este stabilită, dar o așteaptă.

„Vă pot spune că noi am stabilit, nu oficial, să avem o țintă de vaccinare pe zi în București de 20.000 și sperăm să o atingem până la sfârșitul lunii”, a adăugat prefectul.

În altă ordine de idei, întrebat cine este considerat organizatorul unei nunți, al unui botez sau al unei aniversări, prefectul a răspuns că de regulă este cel „în curtea căruia se organizează evenimentul”: „adică patronul care permite organizarea unui eveniment”.

×
Subiecte în articol: Alin Stoica