x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum zboară 213.000 de euro către Havana sau Dubai

Cum zboară 213.000 de euro către Havana sau Dubai

de Adriana Duţulescu    |    11 Iun 2010   •   00:00
Cum zboară 213.000 de euro către Havana sau Dubai
Sursa foto: /Jurnalul Foto

Ministerul Educaţiei condus de Daniel Funeriu (foto) organizează trei licitaţii pentru "servicii de transport aerian, în valoare de aproape 900.000 de lei. Cel mai mare contract pus la bătaie de minister a fost publicat chiar ieri pe site-ul licitaţiilor publice şi are o valoare estimată totală de 539.410 lei, adică peste 120.000 de euro, pentru "servicii de transport aerian pe bază de grafic". Graficul vizează un contract pe termen de şapte luni, pentru destinaţii numeroase de pe glob, de la Havana la Dubai sau Abu Dhabi.

Tot pentru transport aerian de pasageri au mai fost alocate 300.000 de lei într-o altă licitaţie, tot a ministerului Educaţiei, acest contract având menţiunea că este vorba despre "transport aerian de pasageri necesar în cadrul proiectului «Informare corectă - cheia studiilor»", programul fiind finanţat din fonduri europene. Al treilea contract vizează achiziţia de bilete de avion pe ruta "Bucureşti-Nisa-Bucureşti", în cadrul unui proiect de formare a cadrelor universitare. Valoarea acestui contract este de 33.500 de lei.

Contactat de Jurnalul Naţional, ministrul Funeriu a explicat că aceste contracte pentru transport cu avionul "nu reprezintă deplasările sale personale", ci sunt "eforturi pentru ca România să fie reprezentată în plan extern în toate domeniile sale de activitate: educaţie, cercetare, tineret şi sport". În ceea ce priveşte destinaţiile exotice ale contractului pentru bilete de avion, ministerul Educaţiei susţine că aceastea sunt, "în cele mai multe cazuri", locurile de desfăşurare a Olimpiadelor internaţionale pe discipline, respectiv Coreea de sud şi Kazahstan. Nu se explică însă prin nici o olimpiadă călătoriile programate către Cuba, Dubai şi Abu Dhabi. Funeriu s-a arătat deranjat şi de "climatul tensionat" creat de către presă, spunând că "este în interesul cetăţenilor ca într-un climat tensionat, presa să reflecte onest faptele".

Totodată, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că bugetul pentru deplasări externe a fost redus în 2010 faţă de 2009 la 720.000 de lei, de la 774.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator