x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cuvântul care a defectat Legea taximetriei

Cuvântul care a defectat Legea taximetriei

de Diana Scarlat    |    08 Iun 2015   •   12:11
Cuvântul care a defectat Legea taximetriei
Sursa foto: Adrian Manolache

Noua Lege a taximetriei ar trebui să elimine concurenţa neloiala si piata neagra. Transportatorii spun însă că nu va schimba nimic. Noul text a înlocuit acţiunea „permanentă” cu cea făcută „în mod repetat”.

Asociaţiile patronale din transportul rutier de persoane au încercat, în ultimii zece ani, să scape de piaţa neagră din transporturile de persoane, fie ele taxiuri, microbuze sau autoc ajută cu nimic noua lege. În vechiul text legislativ se spunea că taximetriştii prinşi fără licenţă pot fi amendaţi dacă au activitate permanentă, ceea ce nu se poate demonstra. În noul text este trecut <<în mpd repetat>> şii se poate interpreta, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Bogdan Dincă, director general Grant Taxi.

Legea nu i ajută nici pe transportatorii cu microbuze şi autocare, deşi se ceruse modificarea pentru a elimina concurenţa neloială.

„Avem pierderi de peste 30%, din cauza transporturilor fără autorizaţie. Sunt organizate curse pe internet, pe reţele de socializare, iar site-urile de autogări îi promovează. Pirateria e greu de oprit”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Nicu Ghiţulescu, administrator SIR Trans.

Patronatele din transporturi spun că din anul 2010 încearcă să modifice legea, astfel încât să-şi poată face cursele regulate, să încaseze banii şi să plătească taxele şi impozitele la stat.

”Pe traseele regulate exista persoane fizice cu turisme sau microbuze 8 plus 1, care piratează transportul de persoane. Pentru asta a ieşit Ordonanţa 34 în 2010, dar, după trei luni, s-a modificat în Parlament, introducându-se termenul «permanent». În acest fel, legea nu a mai avut niciun efect”, explică Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.
 

×
Subiecte în articol: legea taximetriei