x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cuvioasa Parascheva - Doar oficialii au avut acces in Mitropolie

Cuvioasa Parascheva - Doar oficialii au avut acces in Mitropolie

de Cristinel C. Popa    |    Mirela Cimpoi    |    15 Oct 2005   •   00:00
Cuvioasa Parascheva - Doar oficialii au avut acces in Mitropolie

Sute de mii de credinciosi au ascultat ieri, in ploaie, liturgia oficiata de Sfanta Cuvioasa Parascheva, accesul in Mitropolia din Iasi fiind permis pe baza de invitatie, doar fetelor oficiale.
Printre cei care au intrat nestingheriti in locasul de cult s-au numarat primarul Iasiului - Gheorghe Nichita, presedintele CJ - Lucian Flaiser, liderul PSD - Mircea Geoana, deputatii liberali Mona Musca si Relu Fenechiu, Varujan Vosganian, dar si senatorul PSD Ion Solcanu. Dupa ce preotii au intrat in catedrala, usile Mitropoliei s-au incuiat. Nemultumirile au izbucnit in randul credinciosilor: "Biserica e Casa Domnului si poporul a venit sa stea acolo, nu sa fie tinut afara in ploaie. In fata lui Dumnezeu nu se mai considera ca unul e mai presus decat celalalt", erau vorbele auzite printre credinciosi. Preotul Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei, a explicat situatia prin faptul ca "persoane despre care nu stim nimic ar putea deranja slujba". Liturghia a fost oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu Patriarhul Teoctist, cu mitropolitul Moldovei IPS Daniel si cu mitropolitul de Veria din Grecia.

Dupa slujba a avut loc traditionala masa a pelerinilor. Cele 60.000 de sarmale moldovenesti au fost impartite de fostul ministru al Culturii, Mona Musca si de prefectul Iasiului, Radu Prisacaru.

×
Subiecte în articol: observator