x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daea: Agricultorii să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână

Daea: Agricultorii să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână

06 Iul 2022   •   21:05
Daea: Agricultorii să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână

Petre Daea, propus de PSD în funcția de ministru al agriculturii, îi îndeamnă pe agricultori „să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână”. Ministrul Mediului ceruse românilor să nu mai folosească apa potabilă pentru a uda grădinile din curțile caselor.

„Să fie bine înțeles. Planta nu poate trăi fără apă. Este factorul vital, iar legumicultorii pun aceste culturi în zone sigure de apă. Nu-și permite niciun legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are surse de apă. Aceste surse de apă se folosesc seara, noaptea, dimineața devreme, cantități mai mici de apă, dar ei trebuie să irige, că trebuie să mâncăm. Cu hrana nu e de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei. Hrana trebuie asigurată, de aceea le transmit fermierilor să-și folosească resursele”, spune Petru Daea.

Reacția lui vine după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, a cerut tromânilor să nu mai ude gradinile cu apă potabilă, în perioada de secetă.

„Acolo sunt răspunsurile la cei care conduc local unitatea respectivă. Agricultorii să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în așa fel încât să realizeze producția, în așa fel încât toată populația să se hrănească cu produse românești. Eu nu am o soluție în condițiile în care nu există apa respectivă”, conchide Daea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Petre Daea