x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daily Mail face dezvăluiri tardive, pașapoartele siriene, disponibile pentru 2.000 de dolari

Daily Mail face dezvăluiri tardive, pașapoartele siriene, disponibile pentru 2.000 de dolari

17 Noi 2015   •   12:22
Daily Mail face dezvăluiri tardive, pașapoartele siriene, disponibile pentru 2.000 de dolari
Sursa foto: Foto: Tréba Ákos/MTI/MTVA

O investigație realizată de jurnaliștii de la DailyMail a relevat că există o adevărată afacere cu pașapoarte și acte de identitate siriene.

În mod evident, de aici, s-a tras concluzia că a fost extrem de ușor pentru luptătorii ISIS să intre în Europa.

Documentele, considerate autentice de experți, au pus într-o altă lumină situația refugiaților, fiind și mai evident că teroriștilor le-ar fi fost ușor să se strecoare printre refugiați, să traverseze continentul și să pună la cale masacrul de la Paris.

MailOnline a investigat această problemă încă din septembrie. Cei din redacție au conștientizat că este inevitabil ca în Europa să nu ajungă și teroriști având în vedere numărul mare de refugiați care au călătorit aici.

„O mișcare atât de amplă a populației implică întotdeauna numeroase riscuri” și „în ciuda faptului că trebuie să îi ajutăm pe adevărații refugiați, trebuie să veghem și la propria siguranță”, punctează britanicii.

Conform afirmațiilor jurnaliștilor de la dailymail.co.uk, documentele au putut fi achiziționate la un oraș de graniță din Turcia pentru 2.000 de dolari și au fost gata în doar patru zile.

Pentru suma menționată anterior, „vânzătorul” oferea un pașaport original, o carte de identitate și un permis de conducere, ambele false.

Pașaportul autentic, dar necompletat era furat din Siria.

Astfel, pentru a răspunde solicitării reporterului sub acoperire, falsificatorul a folosit identitatea unui bărbat ucis în Alepp și fotografia jurnalistului. Celelalte documente au fost realizate pentru a oferi credibilitate persoanei care cerea azil în Europa.
 

×