x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Andronic se suspendă din funcţia deţinută la Evenimentul Zilei şi Capital; director onorific - Ion Cristoiu

Dan Andronic se suspendă din funcţia deţinută la Evenimentul Zilei şi Capital; director onorific - Ion Cristoiu

11 Dec 2015   •   11:25
Dan Andronic se suspendă din funcţia deţinută la Evenimentul Zilei şi Capital; director onorific - Ion Cristoiu

Jurnalistul Dan Andronic, director general al ziarului Evenimentul Zilei, a anunţat că se suspendă din funcţia pe care o ocupă în cadrul Editurii Evenimentul Zilei şi Capital, după ce DNA Braşov a demarat o acţiune judiciară care îl vizează.

''Dan Andronic anunţă că, până când se va lămuri în totalitate situaţia lui juridică, se retrage din activitatea publicistică şi se suspendă din funcţia de director general al Editurii Evenimentul Zilei şi Capital. Începând de azi, director onorific va fi fondatorul ziarului, jurnalistul Ion Cristoiu", se arată în anunţul care apare pe prima pagină a ediţiei tipărite EVZ de vineri.

Dan Andronic scria editoriale şi analize pentru EVZ şi realiza emisiunea "Lumini şi umbre" pentru postul B1 TV.

Andronic, consultant politic şi jurnalist, este acuzat de DNA, în dosarul omului de afaceri Remus Truică, de constituire de grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă.

DNA precizează că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, Robert Roşu şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de o persoană interesată, prin oferire de bani/ bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/ instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către acestea, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici. Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu au aderat, conform DNA, la grupul infracţional: primii doi în 2007, ultimul în 2011.

"De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicaţi în activitatea infracţională şi s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluţiei şi realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat şi găsind împreună soluţiile cele mai economice pentru grup. De asemenea, membrii grupului au păstrat în permanenţă contactul cu persoana cumpărătoare de influenţă, dându-i de fiecare dată asigurări asupra succesului demersului infracţional", se arată în comunicatul DNA.

×
Subiecte în articol: dan andronic