x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Risc seismic. 2.500 de școli au fost evaluate până acum

Risc seismic. 2.500 de școli au fost evaluate până acum

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2023   •   17:45
Risc seismic. 2.500 de școli au fost evaluate până acum
Sursa foto: Facebook

2.500 de școli au fost expertizate seismic până acum, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Evaluarea școlilor se va face mai repede de acum înainte.

Întrebat, miercuri, după ședința de Guvern, câte unități școlare au fost expertizate seismic până acum în România, Cărbunaru a răspuns că cele 118 școli cu risc seismic au fost identificate ca urmare a unui program derulat la nivel național.

„Sunt, din ceea ce știu, peste 2.500 de școli care au fost deja evaluate în acest sens. Pe lângă accelerarea procedurilor pentru demararea și încheierea rapidă a procesului de consolidare la risc seismic pentru aceste 118 școli, la nivelul Guvernului s-a luat și decizia de a accelera sistemul de evaluare pentru a avea o acoperire cât mai rapidă și a evaluării extinse”, a declarat Dan Cărbunaru.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că 118 școli au fost evaluate cu risc seismic 1 și că a decis ca aceste unități școlare să intre imediat în reabilitare.

„Ceea ce este important de subliniat, sensibil în momentul de faţă, este domeniul infrastructurii şcolilor din Ministerul Educaţiei. (...) Avem 60 de şcoli (..) care se reabilitează printr-un program finanţat prin Banca Mondială, dar avem, de asemenea, 118 şcoli care au fost evaluate cu risc seismic 1. Am decis ca la nivelul grupului să se analizeze imediat modalitatea prin care aceşte şcoli cu risc seismic 1 să intre în reabilitare imediat, în funcţie de procedurile care sunt specifice”, a spus Ciucă.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: risc seismic şcoli Dan Cărbunaru