x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu, audiat la DNA

Dan Diaconescu, audiat la DNA

15 Iul 2010   •   00:00
Dan Diaconescu, audiat la DNA

Patronul postului Dan Diaconescu s-a prezentat, în această dimineaţa, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost citat pentru a fi audiat în legătură cu o nouă acuzaţie de şantaj, faptă reclamată, în 2005, de un om de afaceri.



Dan Diaconescu a declarat, la intrarea în sediul DNA, că "se doreşte să i se pună un pumn în gură", "în drumul său către Preşedinţie", iar toate acezuaţiile din ultimii 15 ani, soluţionate cu NUP (neînceperea urmăririi penale-n.r.), sunt "dezgropate" şi este "scos automat vinovat".

Ieri, anchetatorii DNA au făcut o percheziţie la sediul OTV din cartierul Militari, unde au ridicat toate contractele acestei societăţi încheiate în 2005, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Anchetatorii au cerut două casete conţinând înregistrarea a două emisiuni, una din 11 aprilie 2005 şi alta din 20-21 aprilie 2005, de la ora 20.00 - 2.00 noaptea.

Procurorii au mai căutat şi un contract de publicitate din 2005, potrivit surselor citate.

Pentru că nu au găsit nici contractele şi nici casetele din 2005, procurorii anticorupţie au decis ridicarea tuturor contractelor încheiate în acel an de OTV.

Potrivit surselor citate, autorizaţia de percheziţie a fost dată, marţi, de un judecător de la Judecătoria sectorului 1, instanţă unde, iniţial, s-a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Dan Diaconescu şi a realizatorului Doru Pârv.

Tot miercuri a fost pus sub învinuire în acest dosar fostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea, iar Dan Diaconescu a fost acuzat de o nouă infracţiune de şantaj.

Procurorii anticorupţie l-au audiat, ieri, şi pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat, la DNA, pe Dan Diaconescu în legătură cu fapte similare celor pentru care s-a început urmărirea penală faţă de cei doi realizatori TV în cazul primarului comunei Zărand, Ion Moţ, respectiv şantaj.

În acelaşi dosar, respectiv cel constituit în urma denunţului lui Ţârdea, era vizat şi Mihai Ghezea, directorul general de atunci al publicaţiei Atac la persoană. Ghezea şi-a întrerupt cooperarea cu Atac la persoană în octombrie 2009, când şi-a cesionat şi acţiunile deţinute la compania care edita publicaţia.

×
Subiecte în articol: observator