x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu, din nou la DNA: "Sunt disperaţi să blocheze candidatura mea la Preşedinţie"

Dan Diaconescu, din nou la DNA: "Sunt disperaţi să blocheze candidatura mea la Preşedinţie"

16 Iul 2010   •   00:00
Dan Diaconescu, din nou la DNA: "Sunt disperaţi să blocheze candidatura mea la Preşedinţie"

Dan Diaconescu a părăsit sediul DNA, după o oră de discuţii. El a refuzat orice colaborare cu procurorii anticorupţie până în momentul în care îi vor fi prezentate concret faptele de pentru care este cercetat.


La sosirea sa la sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat că dosarele care îi sunt deschise şi chemările la audieri nu sunt decât gesturi disperate ale celor de la Putere pentru a-i pune beţe în roate la candidatura sa pentru Prezidenţiale.

"E un abuz extraordinar. Disperarea guvernanţilor şi a celor aflaţi la Putere este una de toată isprava. Înţeleg că acuma vor să mai deschidă un dosar făcut de regimul
Constantinescu, primul dosar de atentat la siguranţa naţională, pe vremea Ronei Hartner şi a acelor dezvăluiri. În general, toate aşa-zisele delicte de opinie ale mele ca ziarist de investigaţie sunt luate la rând", a declarat Dan Diaconescu, potrivit Antena3.

"Toate aceste dosare sunt dezgropate şi întoarse acum împotriva mea, în încercarea lor disperată de a bloca candidatura mea la Preşedinţie", a mai spus patronul OTV.

Avocaţii lui Dan Diaconescu spun că anchetatorii îl acuză pe clientul său că a cerut, împreună cu jurnalistul Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Ţârdea, şi că ar fi primit un avans de 4.500 de euro. Plângerea a fost făcută de Ţârdea la DNA în 2005, însă atunci Diaconescu a fost considerat nevinovat.

Anchetatorii l-au acuzat de şantaj şi pe fostul director al ziarului "Atac la persoană" Mihai Ghezea.

×
Subiecte în articol: observator