Invitat aseară la Antena 3, profesorul Dan Voiculescu a făcut o serie de dezvăluiri despre preşedintele Traian Băsescu pe care l-a catalogat drept “un cameleon care se schimbă în funcţie de interese”, iar interesul acestuia este “să controleze absolut tot”.
Dan Voiculescu a arătat că şeful statului nu l-a putut controla sau şantaja, motiv pentru care a devenit duşmanul său de moarte. “Traian Băsescu dacă ar putea, m-ar omorî şi mâine. Norocul meu este că nu mi-e frică”, a spus Dan Voiculescu. Cu toate acestea Dan Voiculescu a arătat că nu ştie dacă sentimentul şefului statului la adresa sa poate fi numit ură.
“Cred că e o problemă mare, mare de caracter. Sigur, când este vorba despre preşedintele unei ţări care îşi pune amprenta asupra oamenilor este o problemă”, a spus profesorul.
Pentru a arăta caracterul lui Traian Băsescu, Dan Voiculescu a evocat un episode de pe vremea când actualul şef al statului a candidat la Primăria Capitalei.
Chemat la Hotelul Flora de George Copos pentru a-l ruga ceva “deosebit”, Dan Voiculescu s-a dus şi a avut surpriza să-l întâlnească acolo şi pe Traian Băsescu. “Era un Traian Băsescu servil, aplecat care mă ruga să beneficieze de serviciile Antenei 1 pentru a câştiga Primăria Capitalei. E o diferenţă între Traian Băsescu de atunci şi actualul preşedinte al României”, a povestit Dan Voiculescu, subliniind încă o dată că dorinţa de a controla este tot cel mână pe şeful statului. Şi nu a fost singura ipostază în care Băsescu venea să ceară ceva. “ Traian Băsescu a venit la Grivco de multe ori. Venea să ceară voturi de cele mai multe ori. A venit cu Theodor Stolojan de vreo 3-4 ori într-o lună”, îşi aminteşte Dan Voiculescu.
În opinia sa, ca fost comandant de navă, şeful statului îi tratează în continuare pe români ca pe propriii mateloţi, neînţelegând că poporul român nu este echipajul unui vapor, ci un popor cu probleme. “Acest personaj nu mai are mult în viaţa publică. Un şef de stat care spune poporului unde să se uite la televizor, asta nu mai e democraţie”, a mai spus Dan Voiculescu. Profesorul a mărturisit totodată că îi este teamă ca tratatul de coabitare încheiat între Băsescu şi premierul Ponta să nu se transforme într-o fraternizare, deoarece au fost situaţii când politicieni din partide diferite şi-au dat mâna pentru a-şi rezolva interese personale sau de grup. Dan Voiculescu a arătat că nu l-ar mira, dacă s-ar antama astfel de înţelegeri, dar nu la nivel de prim-ministru, ci mai jos.
Pe de altă parte, Dan Voiculescu a susţinut că e vital pentru USL şi majoritatea guvernamentală şi parlamentară să nu-i dezamăgească pe români, deoarce pe cât e de mare speranţa, pe atât de mare va fi şi dezamăgirea. În opinia sa, cuvântul magic pentru USL este prioritatea. Iar principalele priorităţi sunt sprijinirea pensionarilor, a tinerilor şi combaterea proiectelor fără rost, gen săli de sport în care nu intră nimeni sau pârtii pe care nu schiază nimeni.
Trei motive pentru demisie
De asemenea, Dan Voiculescu a spus că a decis să demisioneze din Senat după ce s-a consultat cu familia, decizie pe care a luat-o din trei motive. “Un prim motiv ar fi că mi-am dorit să fiu judecat de Justiţie aşa cum e judecat orice cetăţean al României. (...) Al doilea motiv ar fi legat de faptul că m-am hotărât să nu mai accept nici un fel de demnitate publică, până când Justiţia nu îşi face datoria. Au fost prea multe, din păcate mult prea multe presiuni din partea puterii politice şi a presei arondate lui Traian Băsescu, ca să pot să mă gândesc la o demnitate publică până când acest dosar nu e clarificat definitiv în justiţia din România – a continuat Dan Voiculescu. Şi nu în ultimul rând am avut un soi de respect pentru judecătorii din România. Judecătorii din România sunt toţi judecătorii. Dacă ei sunt la Tribunal, la Curtea de Apel, la Înalta Curte, faptul că ei sunt judecători, că ei judecă, că ei sunt practic Dumnezeu pe pământ, ei sunt cei care hotărăsc dacă cineva e vinovat sau nu e vinovat, nu cred că merită această categorie numită judecători să fie tratată diferenţiat sau să fie tratată aşa cum am observat că se încearcă inclusiv prin presiunea pe care procurorii o au inclusiv asupra judecătorilor". ”Nu vreau să spun, nu vreau să discut, nu vreau să implic în spaţiul public judecarea dosarului meu, dintr-un singur motiv: respectul pentru Justiţie", a mai spus Dan Voiculescu despre dosarul în care apare numele său.