x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu: Văd o alianţă post-electorală între PSD+PC+PNL

Dan Voiculescu: Văd o alianţă post-electorală între PSD+PC+PNL

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Noi 2008   •   00:00

Dan Voiculescu, liderul Partidului Conservator, este convins că  România are nevoie de un guvern stabil, în faţa pericolului crizei financiare internaţionale. În acest context Dan Voiculescu vede o posibilă alianţă post-electorală care ar putea fi formată între Alianţa PSD+PC şi Partidul Naţional Liberal, arată Agerpres într-un interviu realizat cu liderul PC.



În următorii patru ani, România are nevoie ca politicienii, indiferent de culoarea lor, să colaboreze mai mult decât au făcut-o până acum. “Ar trebui să lăsăm deoparte ostilităţile şi să avem un guvern solid, care să ajute România să treacă de criza pe care o trăim deja. Românul, de regulă, este un bun creştin, motiv pentru care încă nu se văd efectele crizei, că urmează Crăciunul. Dar, fără să doresc să sperii pe nimeni, sunt sigur că vom avea mari probleme cu locurile de muncă, un motiv în plus să avem un guvern solid. Cred că, apropo de partidul cel mai “comod” (n.r. - pentru o alianţă post-electorală), cred că trebuie să ne gândim la partidul care a demonstrat mai multă raţionalitate, care a demonstrat că nu depinde de politica unui om. Şi aici mă refer la faptul că alianţa posibilă, aşa cum o văd eu, este între Alianţa PSD+PC şi PNL. Noi avem un program foarte clar social şi economic. Ei au, însă, unele probleme cu care nu suntem de acord tocmai legate de ne-intervenţia statului în economie, dar sper să-i convingem că este o perioadă şi nu numai la noi, în toată lumea, în care e obligatoriu ca statul să intre în economie, pentru calmarea situaţiilor de criză”, a afirmat liderul conservator.

Dan Voiculescu a mărturisit că îl place, ca om politic, pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu: “Evident, am o relaţie de prietenie şi de respect cu mai mulţi oameni politici din afara Alianţei PSD+PC, cum ar fi Sorin Oprescu. Este un om direct şi are o puternică şi teribilă capacitate de a renaşte, asta îmi place foarte mult la el”.

×
Subiecte în articol: romania