x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DE 3 X RECORD/Operaţie pe tort deschis

DE 3 X RECORD/Operaţie pe tort deschis

de Diana Scarlat    |    29 Dec 2008   •   00:00
DE 3 X RECORD/Operaţie pe tort deschis

"Nu uitaţi că am rămas chirurg!", a spus primarul general Sorin Oprescu mulţimii venite la cel mai greu tort din lume, apoi a "operat" prima felie. Bucureştiul a intrat pentru a treia oară în Cartea Recordurilor ieri, cu cel mai greu tort din lume: 281 de kilograme!



Bucureştenii s-au mai adunat o dată în Piaţa Constituţiei ieri, pentru a asista la cel de-al treilea record mondial în numai o săptămână. Cel mai greu tort de frişcă şi fructe a fost omologat, după ora 12:00, de către reprezentanţii Guiness World Record, în prezenţa "vinovatului" de aceste performanţe, primarul Oprescu. La numai o zi după recordul celui mai lung cârnat din lume şi la exact o săptămână de la "invazia" celor mai mulţi Moşi Crăciun, Primăria Capitalei a adus bucureştenilor cel de-al treilea record mondial, într-un maraton al performanţelor destinate locuitorilor oraşului. Sponsorul principal al celui de-al treilea record, Tnuva România, a comandat producerea cântarului special pe care a fost aşezat "marele alb", pentru constatarea recordului. Reţeta aparţine cofetăriei Constance din Bucureşti, locul în care a fost creată prăjitura.  

MAREA ADUNARE
Tortul de 281 de kilograme care a deschis un nou capitol în Cartea Recordurilor s-a lăsat aşteptat ca o adevărată vedetă. Cei mai pofticioşi bucureşteni s-au adunat în faţa Casei Poporului de la primele ore ale dimineţii pentru a fi siguri că vor gusta din noul record, performanţă demnă de stimă, având în vedere gerul cumplit de afară. Până la ora omologării, aşteptau cuminţi, în jurul cortului care adăpostea gigantica prăjitură, peste 2.000 de oameni. Au tremurat de frig şi de nerăbdare, dar n-au renunţat la degustare şi-au rămas neclintiţi, aşezaţi la rând, până când prăjitura a fost scoasă din cortul care o adăpostea. Mare emoţie şi bucurie: "marele alb" delicios de fructe şi frişcă a fost scos "în faţa naţiunii" de zece oameni şi aşezat pe cântarul special pentru a-şi demonstra greutatea. Răsuflarea celor care-l aşteptau s-a oprit secunde în şir, înainte de a se da verdictul. Apoi cântarul a spus adevărul pe care-l aşteptau toţi: 281 de kilograme. "Bucureştenii au confirmat încă o dată că îşi doresc să aibă o viaţă normală. Aş vrea să înţelegeţi că toate aceste lucruri care s-au întâmplat în ultimele zile sunt pentru dumneavoastră, că Bucureştiul reprezintă ceva pentru Europa şi pentru lume", a spus primarul Oprescu mulţimii, după ce reprezentantul Guiness World Record, Talal Omar, ne-a felicitat pentru calitatea de deţinători al celui mai greu tort din lume şi i-a înmânat primarului certificatul care atestă acest succes. A treia diplomă pe care primarul Oprescu a ridicat-o în faţa mulţimii în numai opt zile i-a făcut pe pofticioşi şi mai nerăbdători, pentru că după câteva minute avea să înceapă împărţirea recordului.
"Marele alb" din Piaţa Constituţiei a fost decorat cu tricolorul României şi cu steagul Uniunii Europene, arătând lumii că este un reprezentant demn de stimă al ţării noastre în lume. Cofetarii l-au mai împodobit cu urări de Anul Nou, în română şi în engleză, pentru toţi privitorii, fie ei din România sau din orice alt colţ al lumii. De Revelion, bucureştenii sunt aşteptaţi în acelaşi loc pentru şampanie.


Moşii, tortul şi cârnatul

Cel mai lung cârnat din lume a fost mâncat sâmbătă, tot în Piaţa Constituţiei, după ce a fost omologat de reprezentanţii Guiness World Record. Cârnatul afumat a măsurat 392 de metri, la prepararea lui lucrând 25 de oameni. Înainte de acest record, bucureştenii intrau în Guiness Book duminică, 21 decembrie, cu cea mai mare defilare de Moşi care-au împărţit cadouri: 3.939 de oameni s-au îmbrăcat în costume de Moş Crăciun în Piaţa Constituţiei, apoi au mers pe Bulevardul Unirii dăruind trecătorilor cutii roşii cu dulciuri. Al treilea record a fost cel mai dulce: "marele alb" preparat din 100 de kilograme de frişcă, 1.000 de ouă şi 40 de kilograme de zahăr. Blaturile au fost aduse ieri dimineaţă, la ora 6:00, în Piaţa Constituţiei, unde au fost asamblate. Ca şi în cazul cârnatului gigant, tortul cu fructe şi frişcă a fost dăruit în mii de bucăţi bucureştenilor.

×
Subiecte în articol: observator piaţa constituţiei record