x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM în cazul declaraţiilor lui Ponta despre condamnarea lui Năstase

Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM în cazul declaraţiilor lui Ponta despre condamnarea lui Năstase

07 Ian 2014   •   12:48
Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM în cazul declaraţiilor lui Ponta despre condamnarea lui Năstase
UPDATE 14:30 - Membrii CSM au decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în legătură cu declaraţiile făcute de Victor Ponta în cazul lui Adrian Năstase, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit acestora, ambele secţii ale CSM ar fi luat decizia de sesizare a Inspecţiei Judiciare în acest caz.
-------------------------------

Consiliul Superior al Magistraturii analizează dacă sesizează Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase.

Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit astăzi, din oficiu, pentru a analiza declaraţiile făcute de Victor Ponta.
În cazul în care se va ajunge la concluzia că aceste declaraţii ale premierului ar putea fi de natură să aducă atingere sistemului judiciar, va fi sesizată Inspecţia Judiciară, pentru a face verificări, au declarat astăzi, pentru Mediafax, oficiali din CSM.

Victor Ponta a declarat, aseară la România TV, că sentinţa dispusă împotriva lui Năstase, care a fost principala ţintă a lui Băsescu începând din 2005, reprezintă o nedreptate şi a amintit că pentru sesizările de ilegalităţi transmise de Guvern pentru acţiuni ale foştilor guvernanţi nu există niciun răspuns din partea Parchetului.

Întrebat dacă concluzia este că în România justiţia nu ar fi independentă, Ponta a răspuns: "Nu, este o justiţie generalizantă şi greşită. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că – şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred că unul din obiectivele strict personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar".

În acelaşi timp, Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.

"Eu cred că Adrian Năstase a fost nu doar cel mai bun prim-ministru de după 1989, dar şi cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu şi cred că, din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko", a spus Ponta

Premierul a precizat că este "o chestie ciudată" atunci când aceiaşi judecători de la Curtea Supremă achită în unanimitate şi, ulterior, condamnă tot în unanimitate.

"Adrian Năstase, care ne-a băgat în Uniunea Europeană şi în NATO, se duce în închisoare, Traian Băsescu, care de 10 ani ne fură şi ne scoate din Europa, e încă la Cotroceni. Evident că e injust", a mai spus Ponta.


×