x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dementa - Oprescu, lucrat pe fata

Dementa - Oprescu, lucrat pe fata

de Magda Marincovici    |    28 Ian 2006   •   00:00
Dementa - Oprescu, lucrat pe fata

Vendeta lui Eugen Nicolaescu impo-triva lui Sorin Oprescu ia proportii de dementa. Ministrul liberal al Sa-natatii nici nu se mai sfieste sa silu-iasca hotararile judecatoresti. Ieri, in loc sa-l reinstaleze pe Oprescu in functie, conform sentintei Curtii de Apel Bucuresti, el l-a renumit pe interimarul doctor Iana ca nou interimar la Universitar.

Ministrul Nicolaescu a mai semnat un ordin prin care conf. dr. Gheorghe Iana este repus, dar si de aceasta data provizoriu, director general al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Noul ordin a fost semnat la 26 ianuarie. Adica in aceeasi zi, la doar cateva ore dupa ce instanta a suspendat ordinele lui Nicolaescu de revocare pentru a doua oara din functie a prof. dr. Sorin Oprescu.

Tot la 26 ianuarie, Curtea de Apel dadea castig de cauza prof. dr. Sorin Oprescu si la Spitalul Elias. Totusi Nicolaescu nu s-a mai grabit si in acest caz sa semneze un nou ordin. Explicatia e simpla. Nicolaescu a retinut ca totusi la Spitalul Elias ordinele lui nu au nici o valoare.

INTERIMARII. Evident, seria numirilor si demiterilor lui Nicolaescu nu se va opri aici. Intrebat cat timp va continua lantul numirilor si al demiterilor la "Universitar", Nicolaescu a raspuns prompt: "Pana cand instanta isi va face treaba asa cum trebuie". Cert este ca, pe fondul razboiului dintre Curtea de Apel si Nicolaescu, al rotirilor de conduceri, doua spitale, "Universitar" si "Elias", ambele cu statut de unitati de urgenta, cu un rulaj formidabil de pacienti, cu o cazuistica dificila, functioneaza cu conduceri de azi pe maine, culmea, din cauza ministrului Sanatatii. (Magda Marincovici)

OPRESCU: ABUZ IN SERVICIU
Contactat de Jurnalul National, Sorin Oprescu a comentat vehement incapatanarea maladiva a lui Eugen Nicolaescu. "Observ cu stupoare ca, in ciuda deciziilor date de justitie in favoarea mea, ministrul Eugen Nicolaescu merge pe acelasi drum al minciunii si al mimarii unei reforme care nu face decat sa distruga si ceea ce a mai ramas bun din sistemul sanitar. Eu voi continua sa merg pe mana justitiei, chiar daca Eugen Nicolaescu pare decis sa faca din asa-zisa reforma un fel de circ national, prin care, desigur, incearca sa abata atentia populatiei de la realele probleme", a declarat senatorul PSD. "Acest ministru a reusit sa creeze un haos fara precedent in lumea medicala si, din cate vad, nu prea are cine sa il opreasca. Daca tot acest circ va continua si daca Eugen Nicolaescu nu va renunta la aceste golanii, o sa ma vad nevoit sa il actionez in judecata si pentru abuz in serviciu. Consider, totodata, ca este o greseala enorma din partea Guvernului decizia de asumare a raspunderii in Parlament pe acest pachet legislativ, un pachet al rusinii si al haosului", a conchis doctorul Oprescu. (Victor Ciutacu)

×
Subiecte în articol: observator nicolăescu oprescu