x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul fugar s-a predat. Boldea s-a prezentat duminică seară la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei

Deputatul fugar s-a predat. Boldea s-a prezentat duminică seară la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei

26 Mar 2012   •   17:00
Deputatul fugar s-a predat. Boldea s-a prezentat duminică seară la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei

UPDATE: Mihail Boldea a intrat luni in direct la Realitatea TV, declarand ca s-a prezentat la consulat in mod voluntar. "Aveam bilet dus-intors cand am plecat din tara. Ar fi trebuit sa ma intorc maine in tara. Nu mai vreau insa sa revin prin Turcia, ci printr-o tara membra UE", a declarat Boldea, care a marturisit ca "nu sunt arestat. Sunt doar intr-o locatie sigura pusa la dispozitie de catre consulat".

-----------------------

UPDATE: Avocatul George Moloman a spus ca a luat legatura cu Boldea in urma cu 35 de minute, iar pana atunci "nu ajunsese nimeni din Romania sa il preia".

Aparatorul lui Boldea a declarat ca deputatul nu a ales de la inceput "calea cea simpla" de a se intoarce in Romania, respectiv singur, cu avionul, pentru ca se temea ca va fi retinut de autoritatile din Kenya.

"A vrut sa evite o eventuala retinere de catre autoritatile din Kenya... Noi incercam sa evitam executarea mandatului de urmarire internationala de catre autoritatile de la Nairobi", a explicat Moloman, care crede ca Boldea va fi adus in Romania cu un avion de linie, marti sau miercuri, in functie de legaturile aeriene existente.

------------------

Deputatul Mihail Boldea s-a predat autoritatilor din Kenya. Dat in urmarire internationala, Boldea, care parasise tara pe 17 martie, s-a prezentat la Consulatul Romaniei din Nairobi, potrivit TVR, care citeaza surse judiciare.

Avocatul lui Boldea a confirmat ca acesta s-a predat la Consulat duminica seara. De asemenea, George Moloman a declarat luni ca a discutat cu clientul lui si ca acesta i-a spus ca vine in Romania "maine sau poimaine", imediat ce rezolva problemele cu biletele de avion si cu actele.

"Boldea chiar isi doreste sa vina in tara, dar momentan este blocat cu biletele de avion", a declarat pentru Mediafax avocatul Moloman, care mai spune ca "nu este asa usor sa ajungi in Romania din Kenya", fiind nevoie de o serie intreaga de escale.

×
Subiecte în articol: consulatul boldea kenya