x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul Ghiţă, sechestru pe 51 de firme

Deputatul Ghiţă, sechestru pe 51 de firme

de Diana Scarlat    |    25 Iun 2015   •   06:49
Deputatul Ghiţă, sechestru pe 51 de firme
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Sebastian Ghiţă a fost audiat ieri la DNA Ploieşti, pentru coruperea alegătorilor, la alegerile din 2012 şi 2014. Deputatul nu are voie să părăsească Ploieştiul, să ia legătura cu Victor Ponta şi să-şi exercite funcţia din Parlament.

Deputatul cere ajutorul parlamentarilor şi acuză DNA că i-a construit un dosar politic. Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru pe 51 de societăţi comerciale contro­late de deputat.

Vor fi blocate toate sumele pe care le deţine Sebastian Ghiţă, precum şi cele care urmează a fi încasate în conturile aparţinând firmelor aflate sub sechestru.

Deputatul PSD a declarat ieri, la ieşirea de la audieri, că nu înţelege din ce motive i s-a interzis să comunice cu Victor Ponta şi consideră că ancheta DNA este „un dosar politic”. Ghiţă a mai declarat că nu ştie ca premierul să fi făcut „lucruri rele” şi s-a plâns de „presiuni constante şi ameninţări care vizau demisia premierului Ponta”, la care ar fi fost supus în ultimele două săptămâni.

Potrivit documentelor de la dosar, Sebastian Ghiţă a folosit o parte din sumele de boitdils devenite ilicite prin transferuri bancare efec­tuate pentru disimularea naturii provenienţei lor şi păstrate în conturile controlate de deputat, „pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice”.

„Astfel, în concret, în campania electorală pentru alege­rile parlamentare din anul 2012, când incul­patul Ghiţă Sebastian Aurelian a candidat şi a câştigat un post în Camera Deputaţilor, o parte din banii «economisiţi» în modalitatea arătată, în cuantum de 279.000 lei, au fost extraşi şi folosiţi pentru achiziţionarea de pe piaţa neagră de aşa-zise materiale elec­torale, pentru a determina un număr important de persoane să îl voteze”, spun procurorii DNA.

×
Subiecte în articol: sebastian ghita sechestru dna