x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DEZBATERE: Rolul Bisericii în statul modern. Sunteţi pentru sau împotriva finanţării bisericii de la buget?

DEZBATERE: Rolul Bisericii în statul modern. Sunteţi pentru sau împotriva finanţării bisericii de la buget?

07 Feb 2013   •   14:39
DEZBATERE: Rolul Bisericii în statul modern. Sunteţi pentru sau împotriva finanţării bisericii de la buget?

Biserica dispune de resurse imense in societatea romaneasca, ca urmare a finantarii directe primite de la stat si a regimului fiscal aparte. Unde credeti ca ar trebui sa mearga aceste fonduri? Wall-Street.ro te provoaca sa iti exprimi pozitia cu privire la rolul Bisericii in societatea romaneasca. Raspundeti chestionarului si exprimati-va punctul de vedere.

Recent, peste 20 de ONG-uri din Romania au cerut parlamentarilor sa stopeze finantarea bisericilor de catre stat si au estimat ca anual cultele religioase primesc din partea Statului aproximativ 540 de milioane de euro, suma echivalenta cu 0,4% din PIB-ul Romaniei.

Economistul Bogdan Glavan (foto) a declarat ca ar trebui sa militam pentru indemnul “cat mai multi sa plateasca cat mai putine taxe”.

“Banii de la bugetul de stat sunt o proprietate publica a tuturor si a nimanui. Decat acei bani sa intre pe mana CFR, a asfaltatorilor sau a baietilor destepti din energie mai bine se duc catre cei care daruiesc si promoveaza o conduita morala”, a explicat Glavan.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: biserica finantare buget