x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un diplomat rus primește protestul României, în scandalul dronelor

Un diplomat rus primește protestul României, în scandalul dronelor

11 Sep 2023   •   08:20
Un diplomat rus primește protestul României, în scandalul dronelor
Sursa foto: Agerpres

Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat la sfârșitul săptămânii trecute pe însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București. Acesta a primit din partea secretarului de stat Iulian Fota „protestul față de violarea spațiului aerian al României”.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României urmare identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei”, potrivit unui comunicat MAE.

Comunicatul mai arată ca oficialul român „a condamnat atacurile sistematice, nejustificate și brutale ale forțelor ruse împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România, acestea generând riscuri de securitate pentru cetățenii români din zona de proximitate”.

„Secretarul de stat Iulian Fota a solicitat ferm părții ruse să înceteze acțiunile la adresa populației și a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în orice fel siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune”, se arată în finalul comunicatului.

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

×
Subiecte în articol: diplomat rus drone