x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul cu vechime de mai puţin de un an al unei şcoli din Constanţa prins când primea mită

Directorul cu vechime de mai puţin de un an al unei şcoli din Constanţa prins când primea mită

de Mediafax    |    08 Apr 2012   •   11:03
Directorul cu vechime de mai puţin de un an al unei şcoli din Constanţa prins când primea mită
Directorul scolii "Nicolae Tonitza" din Constanta, Gelu Dimaca, prins in flagrant cand primea mita pentru a facilita inscrierea unui copil in clasa pregatitoare a unitatii de invatamant pe care o conduce, ocupa functia de mai putin de un an, pana in urma cu doi ani fiind arbitru de fotbal.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, Gelu Dimaca a fost pana anul trecut profesor de Educatie Fizica la Liceul "Traian" din municipiul Constanta, iar in functia de director al Scolii cu clasele I-VIII "Nicolae Tonitza" fusese numit in septembrie 2011.
De asemenea, pana in urma cu doi ani Gelu Dimaca a fost arbitru de fotbal de Divizia C.
Ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Constanta spun ca un barbat din Constanta care avea depus un dosar pentru inscrierea copilului in grupa pregatitoare, dosar care nu s-a incadrat in faza intai de selectie, a aflat, prin intermediul unei cunostinte, ca directorul Scolii "Nicolae Tonitza", Gelu Dimaca, accepta dosarele care nu indeplinesc criteriile de selectie, contra unor sume de bani. Ulterior, barbatul a mers la scoala, unde l-a contactat pe director, iar din discutiile purtate acesta l-a lasat sa inteleaga ca ii poate rezolva problema.
In cursul zilei de vineri, in urma denuntului formulat de catre barbatul care incerca sa-si inscrie copilul in clasa pregatitoare, ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Constanta au sesizat Parchetul Tribunalului Constanta si, sub coordonarea procurorului desemnat, l-au prins pe directorul Gelu Dimaca in timp ce primea suma de 150 de euro si 200 de dolari de la denuntator.
Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Gelu Dimaca, pentru luare de mita, acesta fiind cercetat in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Constanta spun ca vor analiza si ei cazul, dar o decizie in privinta directorului Scolii "Nicolae Tonitza" o vor lua abia dupa ce ancheta procurorilor va fi finalizata.
"Aseara am primit o adresa de la Parchet din care reiese ca domnul director este intr-o cercetare. Am inteles ca in biroul dansului s-ar fi gasit un plic cu bani, dar nu cunosc amanunte. Noi vom face in paralel o analiza a situatiei, dar ne vom pronunta tinand cont de rezultatele cercetarii organelor abilitate", a declarat, sambata, inspectorul scolar general al ISJ Constanta, Aliss Andreescu.

×
Subiecte în articol: mita director scoala constanta