x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Distrugătorul american USS Cole, escală în portul Constanţa

Distrugătorul american USS Cole, escală în portul Constanţa

08 Feb 2015   •   14:54
Distrugătorul american USS Cole, escală în portul Constanţa

Distrugătorul USS Cole va face o escală în portul Constanța, în perioada 9-12 februarie, în cadrul unei vizite ce se înscrie în Parteneriatul strategic româno-american și reprezintă o continuare a acțiunilor întreprinse în comun, în spiritul dezvoltării bunei cooperări și a creșterii nivelului de încredere și securitate în Marea Neagră, informează Statul Major al Forțelor Navale Române.

Pe parcursul escalei în România, sunt programate antrenamente comune cu marinarii militari români și vizite oficiale la diferite obiective ale Forțelor Navale Române.

"După încheierea escalei distrugătorului american în portul Constanța, militarii români și americani vor desfășura împreună exerciții pe mare, la care vor participa echipajele fregatei Mărășești, dragorului maritim Slt. Alexandru Axente și al unui elicopter IAR 330 Puma Naval", informează un comunicat al Statului Major al Forțelor Navale Române.

Exercițiile au ca obiectiv menținerea ridicată a nivelului de instrucție al marinarilor din Forțele Navale Române. Acestea au fost planificate cu un an înainte și sunt incluse în Planul cu principalele activități al Statului Major al Forțelor Navale. 

×