x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Distrugătorul USS Donald Cook, din nou în Marea Neagră. Citeşte comunicatul Flotei a VI-a a SUA

Distrugătorul USS Donald Cook, din nou în Marea Neagră. Citeşte comunicatul Flotei a VI-a a SUA

26 Dec 2014   •   20:03
Distrugătorul USS Donald Cook, din nou în Marea Neagră. Citeşte comunicatul Flotei a VI-a a SUA

Distrugătorul USS Donald Cook intră azi în Marea Neagră la 26 decembrie "pentru a promova pacea şi stabilitatea în regiune", informează un comunicat al Flotei a VI-a a SUA.

"Prezenţa Donald Cook în Marea Neagră va servi la reafirmarea dedicării Statelor Unite ale Americii pentru angajamentul în sensul întăririi parteneriatelor şi a capabilităţilor operaţionale comune între SUA, NATO şi partenerii regionali din Marea Neagră", se arată în comunicat, potrivit The Sofia Globe, citat de Agerpres.

Este pentru a doua oară când distrugătorul USS Donald Cook se află într-o misiune în Marea Neagră. Nava s-a mai aflat în regiune între 10 şi 24 aprilie acest an, perioadă în care a făcut o escală într-un port din România şi a participat la manevre împreună cu USS Taylor şi navele româneşti ROS Regina Maria şi ROS Mărăşeşti.

Distrugătorul va sprijini operaţiunea "Atlantic Resolve".

"SUA continuă să-şi demonstreze angajamentul pentru securitatea colectivă a aliaţilor noştri din cadrul NATO şi sprijinul pentru pertenerii noştri din Europa, în lumina intervenţiei ruse în desfăşurare din Ucraina. Toate eforturile Ministerului Apărării în sprijinul aliaţilor noştri din Europa de Est se înscriu în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve", se mai menţionează în comunicatul Flotei a VI-a a SUA.

"SUA rămâne angajată în menţinerea unei prezenţe persistente în Europa de Est. Aşteptăm cu nerăbdare noi acşiuni ale aliaţilor noştri pentru a asigura o prezenţă continuă terestră, aeriană şi navală în regiune, în cadrul angajamentelor luate la summitul NATO din 2014", se mai arată în comunicat.

×